Finansų ministras: kredito unijos privalės dirbti atsakingiau

Finansų ministras: kredito unijos privalės dirbti atsakingiau

Finansų ministerija sieks stiprinti kredito unijų teisinį reguliavimą, pirmiausiai griežtindama reikalavimus kapitalui bei rizikos valdymui. Vyriausybė posėdyje sutarė, kad konkrečių sprendimų projektus ministerija pateiks per mėnesį.

„Šiandien priimtas sprendimas suteikti paskolą valstybės įmonei „Indėlių ir investicijų draudimas", kad galėtume atsiskaityti su vienos iš trijų kredito unijų, kurių veikla buvo sustabdyta šiemet, indėlininkais. Kredito unijos privalo dirbti atsakingai, ir mes netoleruosime veiksmų, dėl kurių vėliau tenka naudoti mokesčių mokėtojų pinigus. Tokiems reiškiniams turime užkirsti kelią, pirmiausiai stiprindami teisinę bazę ir priežiūrą", - sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Valstybės įmonė „Indėlių ir investicijų draudimas" šių metų gegužės viduryje kreipėsi į Finansų ministeriją, prašydama suteikti 23,3 mln. litų paskolą. Šių lėšų reikia išmokėti valstybės garantuojamas draudimo išmokas kredito unijos „Laikinosios sostinės kreditas" indėlininkams. Metų pradžioje Lietuvos bankas taip pat atšaukė nemokių Nacionalinės ir „Švyturio taupomoji kasa" kredito unijų licencijas.

Siekdama užkirsti kelią kitų kredito unijų nemokumui ir skatindama kredito unijų savininkus (pajininkus) elgtis atsakingai, Finansų ministerija iki šių metų birželio 20 d. pateiks Vyriausybei kredito unijų veiklą reglamentuojančių teisės aktų pataisų projektus. Ministerija, kartu su Lietuvos banku ir kitomis institucijomis, sieks stiprinti kredito unijų kapitalą ir valdymą, riboti prisiimtas rizikas, taip pat peržiūrėti reikalavimus kreditų unijų vadovams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder