"Eurostat": lapkritį gamintojų kainos Lietuvoje sumažėjo 0,6 proc., o per metus padidėjo 3,2 proc.

"Eurostat": lapkritį gamintojų kainos Lietuvoje sumažėjo 0,6 proc., o per metus padidėjo 3,2 proc.

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros "Eurostat" duomenimis, lapkritį, palyginti su spaliu, gamintojų kainos euro zonoje ir visoje ES sumažėjo po 0,2 proc. Spalį kainos abiejose zonose padidėjo po 0,1 proc.

2012 m. lapkritį, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, gamintojų kainos euro zonoje padidėjo 2,1 proc., o ES - 1,9 proc.

Lietuvoje praėjusių metų lapkritį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, gamintojų kainos sumažėjo 0,6 proc., o per metus išaugo 3,2 proc.

Lapkritį, palyginti su spaliu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje sumažėjo 0,1 proc., o ES išliko stabilios. Energetikos sektoriuje prekių kainos euro zonoje ir ES sumažėjo atitinkamai 0,7 ir 1,1 proc. Tarpinio vartojimo prekių kainos abiejose zonose išliko sumažėjo po 0,2 proc., tuo tarpu investicinių prekių kainos euro zonoje pakilo 0,1 proc. Ilgalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje padidėjo 0,1 proc., o visoje ES nepasikeitė. Trumpalaikio vartojimo prekių kainos abiejose zonose išaugo atitinkamai 0,1 ir 0,2 procento.

Turimais ES valstybių narių duomenimis, labiausiai gamintojų kainos sumažėjo Graikijoje (-0,9 proc.), Lietuvoje, Vengrijoje ir Portugalijoje (po -0,6 proc.), o labiausiai padidėjo Danijoje (0,7 proc.), Belgijoje (0,6 proc.) ir Airijoje (0,4 proc.).

2012 m. lapkritį, palyginti su tuo pačiu 2011 m. mėnesiu, gamintojų kainos, neskaičiuojant energetikos sektoriaus, euro zonoje ir ES padidėjo po 1,5 proc. Kainos euro zonos energetikos sektoriuje ūgtelėjo 4,1 proc., o ES - 2,9 proc. Trumpalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje padidėjo 2,3 proc., o ES - 2,6 proc. Tarpinio vartojimo prekių kainos euro zonoje padidėjo 1,4 proc., o ES - 1,2 proc. Ilgalaikio vartojimo prekių kainos euro zonoje ir ES išaugo po 1,1 proc. Investicinių prekių kainos euro zonoje ir ES padidėjo atitinkamai 1,0 ir 0,9 proc.

Lyginamuoju laikotarpiu gamintojų kainos daugiausia padidėjo Bulgarijoje (6,4 proc.), Kipre (5,6 proc.), Belgijoje ir Rumunijoje (po 5,3 proc.), o mažiausiai - Austrijoje (0,3 proc.), Vengrijoje (0,6 proc.), Maltoje (0,9 proc.) ir Didžiojoje Britanijoje (1,1 proc.) Šiuo laikotarpiu gamintojų kainos sumažėjo tik Švedijoje (-1,6 proc.).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder