ES tyrimai parodė, kad kas 20-ame jautienos patiekale rasta arklienos

ES tyrimai parodė, kad kas 20-ame jautienos patiekale rasta arklienos

Tūkstančiai atliktų europietiškos jautienos tyrimų atskleidė sukčiavimus visoje Europos Sąjungoje (ES), o kas 20-tame patiekale su jautiena rasta arklienos pėdsakų. Apie tai praneša "EUbusiness".

Paskelbti daugiau kaip 4 tūkst. atliktų tyrimų duomenys parodė, kad 4,55 procento, arba 193 skirtingi patiekalai, buvo pažymėti netinkamomis etiketėmis, kurios slėpė, kad patiekale yra arklienos.

Buvo atlikti 3 tūkst. fenilbutazono, kitaip dar vadinamo "butu", - nuskausminamojo vaisto, naudojamo arkliams gydyti, tyrimų. Jų metu paaiškėjo, kad tik 16-oje patiekalų, arba 0,5 procento, rasta vaisto pėdsakų: 14 produktų buvo parduodama Didžiojoje Britanijoje, vienas - Airijoje ir vienas - Čekijoje.

Nors baimė dėl netinkamo maisto pirmiausia kilo Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje, tačiau nė vienoje šių šalių tokių patiekalų rasta nebuvo. Daugiausia jų aptikta Prancūzijoje (13,3 proc. iš 353 tyrimų), Graikijoje (12,5 proc. iš 288 tyrimų), Latvijoje (10 proc. iš 70 tyrimų) ir Danijoje (9,1 proc. iš 99 tyrimų).

ES sveikatos komisaras Tonijus Borgas (Tonio Borg) teigė, kad bus imtasi priemonių, norint užkirsti kelią panašiems įvykiams ateityje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder