ES Parlamentas balsavo, kad iki 2015 m. Kalėdų nebeliktų tarptinklinio ryšio (roaming) mokesčių

ES Parlamentas balsavo, kad iki 2015 m. Kalėdų nebeliktų tarptinklinio ryšio (roaming) mokesčių

Ketvirtadienį Europos Parlamentas, balsuodamas už Komisijos pasiūlytą reglamentą dėl žemyno ryšių infrastruktūros (bendrosios telekomunikacijų rinkos), pritarė tam, kad iki 2015 m. Kalėdų tarptinklinio ryšio mokesčių nebeliktų.

Europos Komisijos pirmininko pavaduotoja Neelie Kroes sakė:

„Šis balsavimas – tiesioginės naudos piliečiams išraiška. Būtent tai ir yra ES esmė – šalinti kliūtis, kad gyventi būtų lengviau ir pigiau. Kone visi kasdien naudojamės judriuoju ryšiu ir internetu. Turėtume žinoti, ką perkame, neturėtume būti apiplėšiami ir turėtume turėti galimybę pakeisti savo nuomonę. Įmonės turėtų turėti galimybę aptarnauti mus visus, ir šis reglamentas šią užduotį palengvins. Tai naudinga visiems. 2010 m. pažadėjau, kad iki 2015 m. tarptinklinio ryšio mokesčių nebeliks, ir dabar iki šio tikslo teliko vienas žingsnis.“

Dabar reglamentą toliau svarstys ES valstybės narės, ir Komisija tikisi, kad dėl reglamento bus galutinai sutarta iki 2014 m. pabaigos.

Telekomunikacijų reglamentą „Žemyno ryšių infrastruktūra“ Komisija pasiūlė 2013 m. rugsėjo mėn. Juo siekiama, kad dar labiau priartėtume prie tikros bendrosios telekomunikacijų rinkos ES: panaikinami tarptinklinio ryšio mokesčiai ES, garantuojamas visiems atviras internetas, nes uždraudžiamas turinio blokavimas ir filtravimas, koordinuojamas belaidžiam plačiajuosčiam ryšiui skirto spektro licencijavimas, interneto ir plačiajuosčio ryšio vartotojams užtikrinamos skaidresnės sutartys, o vartotojams – galimybė lengviau pakeisti paslaugų teikėją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder