ES inovacijų srityje Lietuva - tarp sparčiausiai augančių novatorių

ES inovacijų srityje Lietuva - tarp sparčiausiai augančių novatorių

Tarp sparčiausiai augančių novatorių kartu su Latvija, Malta, Nyderlandais ir Jungtine Karalyste yra ir Lietuva, kurios vidutinis metinis augimas inovacijų srityje sudaro 2,4 proc., palyginimui, Latvijos - 4 proc., rodo ketvirtadienį Europos Komisijos (EK) paskelbti 2016 m. Europos inovacijų diegimo rezultatų suvestinės duomenys. Inovacijų lydere išliko Švedija, o sparčiausiai augančia novatore tapo Latvija.

Europos Sąjungos (ES) inovacijų lyderėmis po Švedijos, kuri lyderės statusą išlaiko jau keli metai iš eilės, eina Danija, Suomija, Vokietija ir Nyderlandai. Švedija ES pirmauja žmogiškųjų išteklių ir akademinių tyrimų kokybės srityje, Suomija - bendrųjų finansinių sąlygų, Vokietija - privačių investicijų į inovacijas, Belgija - inovacijų tinklų ir bendradarbiavimo, Airija - mažosiose ir vidutinėse įmonėse diegiamų inovacijų srityje, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

"Noriu, kad Europoje novatoriškos MVĮ ir pradedančiosios įmonės bendrojoje rinkoje klestėtų ir augtų. Tam būtina sutelkti pastangas. ES lygmeniu turime supaprastinti PVM reglamentavimą, priimti bankroto taisykles, sudaryti sąlygas lengviau gauti informacijos apie reguliavimo reikalavimus ir kurti aiškią bei MVĮ palankią intelektinės nuosavybės apsaugos sistemą. Be to, privalome ir toliau stengtis pritaikyti bendrąją rinką, kad būtų užtikrintos galimybės diegti novatoriškas paslaugas, tokias kaip bendro vartojimo ekonomikos", - sakė už vidaus rinką, pramonę, verslumą ir mažas ir vidutines įmones atsakinga EK narė Elžbieta Benkovska (Elzbieta Bienkowska).

Metinėje Europos inovacijų diegimo rezultatų suvestinėje lyginami ES valstybių ir pasirinktų trečiųjų šalių mokslinių tyrimų ir inovacijų diegimo rezultatai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder