Eligijus Masiulis: aš džiaugiuosi lietuviais, kaip mes iš viso sugebėjome išgyventi

Eligijus Masiulis: aš džiaugiuosi lietuviais, kaip mes iš viso sugebėjome išgyventi

Per Europą vilnijant protestams susisiekimo ministras Eligijus Masiulis džiaugiasi lietuvių gebėjimu išgyventi ekonominį sunkmetį.

"Kai 2009 metais 18 procentų sumažėjo mūsų bendrasis vidaus produktas, tai aš džiaugiuosi lietuviais ir Lietuva, kaip mes iš viso sugebėjome išgyventi. Jeigu tiek procentų būtų sumažėję Vokietijos arba Didžiosios Britanijos ekonomikos, aš manau, kad tos šalys būtų bankrutavusios. Mes praradome 18 mlrd. litų per ekonominę krizę", - sakė E. Masiulis.

Trečiadienį prie Susisiekimo ministerijos protestavo kelios grupelės protestuotojų, dauguma jų - kelininkai iš Marijampolės regiono. Protestuotojai kėlė užimtumo, darbo užmokesčio problemas. "Už darbą norime atlyginimo - ne pašalpos", skelbė jų laikomas plakatas.

Susisiekimo ministras teigė puikiai suprantantis protestuotojų problemas ir žadėjo dar su jais susitikti ir aptarti aktualius klausimus.

"Viena vertus, sumažėjus finansavimui, mes negalime išlaikyti tiek darbuotojų, kiek buvo pačiais geriausiais laikais, bet, kita vertus, išgirdus žmonių pasakymus, kai žiemą jiems tenka dirbti naktimis ir savaitgaliais, kai reikia barstyti kelius, kai sninga, ir jie negauna pinigų už savaitgalius, o gauna paprastą atlyginimą... Sutarėme, kad susitiksime ir bandysime klausimus aiškintis. Mano galva, tie žmonės, kurie dirba, turi gauti tą, kas jiems priklauso pagal įstatymus", - sakė E. Masiulis.

Susisiekimo ministras teigė, kad kitų metų biudžete kelių priežiūrai bus numatytos šiek tiek didesnės nei šiemet lėšos. "Tas leis užtikrinti bent minimalų kelių priežiūros lygį Lietuvoje", - sakė E. Masiulis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder