Elektroninio bilieto kiaulystės tęsiasi

Elektroninio bilieto kiaulystės tęsiasi

Klaipėdos transportininkams laukia kitų metų birželio, kada baigsis paramą skyrusios Europos Sąjungos (ES) draudimas kaip nors modifikuoti elektroninio bilieto sistemą, o keleiviai ir toliau negali būti ramūs, kad netgi viską padarę pagal taisykles nepatirs įvairių nepatogumų. [CITATA]

Klaipėdietė Dalia "Vakarų ekspresui" papasakojo apie situaciją, kai praėjusį šeštadienį sumokėjus pinigus už mėnesinį elektroninį bilietą aparatas autobuse parodė, kad sąskaita nepapildyta. Dabar ji turi lakstyti po miestą ir aiškintis, kas kur nesuveikė, kas padarė klaidą.

Pinigus paėmė, bet nepapildė

Bilietą vaikui Dalia papildė lapkričio 30 d. prekybos ir pramogų centre "Akropolis" esančioje "Narvesen" parduotuvėje. Tačiau sekmadienį grįžęs vaikas pareiškė, kad jo bilietas nepapildytas. Laimė, jis turėjo pinigų nusipirkti bilietą autobuse.

Pasiteiravus pirmame pasitaikiusiame kioske, ką dabar daryti, kioskininkė patarė važinėti su bilietu ir čekiu, liudijančiu, kad bilietas papildytas.

Vis dėlto moteris, išsaugojusi čekį, vakar nuėjo į VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) biurą, kur darbuotoja patikrino bilietą ir konstatavo, kad jis nepapildytas. Ji pasirašė ant čekio ir liepė grįžti ten, kur pildė bilietą. Ten jai esą privalo arba grąžinti pinigus, arba papildyti bilietą iš naujo.

TERMINAS. Klaipėdos transportininkai elektroninio bilieto sistemą įsigijo naudodami Europos Sąjungos lėšas, tad su ja nieko daryti negali 5 metus - iki kitų metų birželio. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

"Pikta. Negana to, kad vaikas antra diena negali naudotis elektroniniu bilietu, už kurį sumokėti pinigai, dar turiu lakstyti po miestą, gaišti savo laiką ieškodama teisybės. Gerai, kad vaikas turėjo pinigų nusipirkti bilietui ir nepatyrė nereikalingo streso. Bet juk ne mano kaltė. Kodėl dėl kažkieno darbo ar sistemos broko turiu jaustis kalta ir ieškoti galų?" - kalbėjo moteris.

Retas atvejis

Pasak KKT direktoriaus Gintaro Neniškio, visas pretenzijas dabar moteris turi reikšti "Narvesen", nes KKT pinigų negavo ir niekuo jai padėti negali.

Jis prisipažino, kad su vienkartinių elektroninių bilietų pildymu problemų pasitaiko dažniau, o atvejai, kad nebūtų papildytas mėnesinis bilietas, esa yra labai reti. Tokio nebuvo jau kelis mėnesius.


G. Neniškio teigimu, šis atvejis bus įregistruotas ir tiriama, dėl kokios priežasties bilietas nebuvo papildytas. Jo manymu, ko gero, "Narvesen" buvo koks nors sistemos gedimas, gal prieš tai buvo dingusi elektra.

KKT vadovas ragina keleivius pildyti mėnesinius bilietus iš anksto, ne paskutinę mėnesio dieną, nes didelio srauto sistema kartais nepajėgia apdoroti.

KKT elektroninio bilieto sistemą įsigijo naudodamas ES lėšas, tad su ja nieko daryti negali 5 metus - iki kitų metų birželio.

"Vilniuje organizuotų viešųjų pirkimų metu buvo nupirktas pigus daiktas. Tai taip jis ir veikia. Ir patys esame išvargę nuo prasto serviso, ribotų galimybių. Intensyviai ieškome sprendimų, kad jau kitų metų birželį, kai baigsis projekte numatytas terminas, jau patys galėtume daryti kardinalius sprendimus. Iki tol tos įrangos judinti negalime. Kaip viskas pasikeis po birželio, priklausys ir nuo to, kiek lėšų bus tam skiriama", - sakė G. Neniškis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder