Elektra biržoje pigo 6 proc.

Elektra biržoje pigo 6 proc.

Vidutinė elektros energijos kaina "Nord Pool Spot" biržos Lietuvos prekybos zonoje lapkričio 3-9 dienomis sudarė 17,7 cento už KWh ir buvo 6 proc. mažesnė nei prieš savaitę, skelbia Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius "Litgrid".

Žemiausia elektros kaina - 10,7 ct/kWh - Lietuvos ir Latvijos prekybos zonose užfiksuota pirmadienį. Ji sumažėjo, nes Rusijoje, kur pirmadienis buvo nedarbo diena, sumenko vartotojų poreikiai, be to, nedarbo dieną netaikytas galios mokestis, mokamas Rusijos rinkoje perduodant elektros energiją į Baltijos šalis.

"Litgrid" skaičiuoja, kad penktadalis suvartotos elektros energijos buvo pagaminta šalyje, visa kita - importuota. 52 proc. Lietuvoje suvartotos elektros buvo importuojama iš Rusijos ir Baltarusijos, 37 proc. - iš Latvijos ir Estijos.

Lyginant su spalio pabaiga, elektros gamyba šiluminėse elektrinėse išaugo beveik tris kartus, tačiau dėl ramių orų ketvirtadaliu mažėjo vėjo energijos apimtys. Bendras Lietuvoje pagamintos elektros kiekis, lyginant su ankstesne savaite, išaugo 17 proc., Latvijoje ir Estijoje elektros gamyba mažėjo atitinkamai 6 ir 4 proc.

Tarptautiniai Latvijos-Estijos elektros jungčių pralaidumai lapkričio 3 - 9 dienomis vidutiniškai buvo išnaudojami 97 proc., Lietuvos-Latvijos - 53 proc., Lietuvos-Karaliaučiaus - 99 proc., Lietuvos-Baltarusijos - 23 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder