E. Masiulis: po V. Putino inauguracijos įvyksiantys pokyčiai Rusijoje gali pristabdyti vežėjų problemų sprendimą

E. Masiulis: po V. Putino inauguracijos įvyksiantys pokyčiai Rusijoje gali pristabdyti vežėjų problemų sprendimą

Sprendimus, kaip išspręsti susidariusius nepatogumus dėl Baltarusijos vykdomos sugriežtintos patikros vežėjams, gabenantiems krovinius iš trečiųjų šalių su dvišaliais leidimais, Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje gali pristabdyti po Rusijos prezidento Vladimiro Putino inauguracijos įvyksiantys pokyčiai jos ministerijose, mano susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

"Reikia įvertinti faktą, kad gegužės 7 d. Rusijos vyriausybėje bus nemažai pakeitimų, keičiasi kai kurie ministrai ir, aišku, tai gali turėti įtakos ir kiek pristabdyti šį procesą, nes yra laukimo nuotaikos tam tikrose ministerijose", - ketvirtadienį Vyriausybės valandoje sakė ministras.

Jo teigimu, šiuo metu laukiama Rusijos atsakingų institucijų reakcijos į Lietuvos pasiūlytą naują dokumentą, kuris leistų prekes, pakrautas Lietuvos sandėliuose, bet skirtas Rusijos rinkai, vežti be trukdžių.

"Rusijos atstovai yra pasiruošę tokį pasiūlymą svarstyti ir pakankamai pozityviai reagavo", - sakė jis.

Baltarusijos transporto inspekcija sugriežtino Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos šalių vežėjų patikros procedūras Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Visiems vežėjams, kurie gabena trečiųjų šalių krovinius su dvišaliais leidimais, fiksuojamas pažeidimas. Pravažiavę Baltarusiją tokie vilkikai, Susisiekimo ministerijos žiniomis, Rusijos ir Baltarusijos pasienyje sustabdomi neribotam laikui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder