Dūmai pranašauja pigesnę šilumą

Dūmai pranašauja pigesnę šilumą

Virš naujosios biokurą ir buitines atliekas kūrensiančios, jėgainės kylantys dūmai pranašauja, kad artimiausiomis dienomis jos katilinėje pagaminta šiluma bus tiekiama ir į miesto tinklus.

Bendrovės "Fortum Klaipėda" atstovai tik priduria, kad kol kas tai tebus bandymai. "Kol kas mes tik atliekame katilo testavimą gamtinėmis dujomis, artimiausiomis dienomis bandysime kūrenti ir medienos drožles bei pjuvenas. Tačiau apie tai pranešime iš anksto", - "Vakarų ekspresui" sakė "Fortum Klaipėdos" atstovas Andrius Kasparavičius.

Jis pridūrė, kad artimiausią mėnesį bus mėginama deginti ir buitines atliekas: "Kol kas turime įkaitinti iki reikiamos temperatūros katilą ir įsitikinti, kad viskas veikia. Todėl pradėti šilumos gamybos dar neskubame".

Pietinėje Klaipėdos miesto dalyje, Laisvosios ekonominės zonos teritorijoje pastatyta kogeneracinė jėgainė veikti pradės gegužės mėnesį. Čia bus pagaminama apie 40 proc. Klaipėdos miestui reikalingo šilumos kiekio.

Jėgainės elektrinė galia sieks 20 MW, o šiluminė galia - 50 MW. Dar 16 MW šiluminės galios žiemos metu bus gaunama iš išeinančių dūmų panaudojant kondensatorių . Per metus jėgainė pagamins apie 120 GWh elektros energijos ir 400 GWh šilumos energijos. Jėgainė veiks ištisus metus su trumpais sustojimais eilinėms techninės patikroms atlikti. Kasmetinis eksploatacijos valandų skaičius sudarys 8000 valandų.

Visa pagaminta šiluma bus tiekiama į Klaipėdos miesto šilumos tinklų sistemą. Elektros energija bus tiekiama į bendrą elektros tinklą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder