Druskininkai teigia, kad "pagalvės" mokestis pasiteisino

Druskininkai teigia, kad "pagalvės" mokestis pasiteisino

Druskininkų savivaldybei prieš metus įvedus vietinę rinkliavą, vadinamą „pagalvės“ mokesčiu, kurortas tvarkomas geriau, tikina kurorte atostogaujantys turistai. Pasak Druskininkų savivaldybės vadovų, visos iš poilsiautojų surenkamos lėšos naudojamos miesto infrastruktūrai ir kurortui populiarinti.

Prieš metus Druskininkų savivaldybė nustatė vadinamąjį „pagalvės mokestį“ – kiekvienas poilsiautojas, nakvojantis kurorte, susimoka 2 litų mokestį. 2 litų už parą nemoka kurorto svečiai, kurių gydymo ir reabilitacijos paslaugos dengiamos iš privalomojo sveikatos draudimo mokesčių. Vaikams, besigydantiems „Saulutės“ ir „Belarus“ sanatorijose, mokėti taip pat nereikia.

Poilsiautojai pripažįsta, kad pastaraisiais metais kurortas tvarkomas geriau nei anksčiau.

„Mes atvykome iš Maskvos. Druskininkai mums labai patinka. Kurortas tvarkingas, čia švaru. Vadinasi, reikia už tai susimokėti“, – teigė kalbinta moteris.

„Mums, atvykusiems iš Maskvos, 2 litai nieko nereiškia. Druskininkai keičiasi. Jeigu imsite ir daugiau, tai tikrai nebus korupcija. Ežerėliai švarūs, paplūdimiai mokami, bet mums, maskviečiams, tai ne pinigai“, – sakė kalbintas vyras.

Šiuo metu „pagalvės“ mokestį iš kurorto svečių renka 76 apgyvendinimo paslaugas teikiančios įmonės. Pernai surinkta beveik pusė milijono, šiemet – 920 tūkst. litų.

„Nakvynės mokestis tikrai pasiteisino ir tikrai savivaldybė padarė teisingai jį įvesdama. Galbūt padaryta klaida, kad tas mokestis neįvestas prieš 5–6 metus. Tiek pernai, tiek šiemet 50 proc. surenkamų lėšų bus naudojama miesto tvarkymui, gražinimui, priežiūrai. Pusė surenkamų lėšų bus naudojama miesto, kaip kurorto, populiarinimui tiek Lietuvoje, tiek užsienyje“, – sakė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Šiemet pusė milijono litų skirta miesto apželdinimui, 400 tūkst. litų – turizmo rinkodarai.

„Kaip matėte, mieste atsirado M. K. Čiurlionio reprodukcijos, šitomis lėšomis finansuotos, taip pat yra atnaujinti žemėlapiai prie įvažiavimų į miestą. Kitų darbų bus padaryta dar daug. Rudenį bus įrengta daugiau gėlynų, pastatyta naujų skulptūrų“, – žadėjo Druskininkų savivaldybės administracijos direktorius Linas Urmanavičius.

„Mes organizuojame per metus apie 14 turizmo parodų, leidžiame leidinius, organizuojame žurnalistų bei turizmo agentūrų informacinius turus. Pernai įsigijome modernų stendą parodoms, įsigijome reklaminį paviljoną“, – vardino Druskininkų turizmo ir verslo centro informacijos direktorius Rimantas Palionis.

Iki metų pabaigos savivaldybė tikisi surinkti iki pusantro milijono litų. Turistų srautai šiemet išaugo 16 proc. Kurortą mėgsta vokiečiai, latviai, rusai ir baltarusiai.

Lenkų į kurortą užsuka vis mažiau – dėl lito ir zloto skirtumo, lenkams poilsis Druskininkuose tampa brangokas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder