Daugiausia paramos - gyvūnų globėjams

Daugiausia paramos - gyvūnų globėjams

Skirdami dalį savo pajamų mokesčio klaipėdiečiai įvairias organizacijas šiemet parėmė dosniau. Daugiau nei pernai yra ir pačių paramos gavėjų, sulauksiančių finansinės injekcijos.

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (KAVMI) duomenimis, šiemet dalį nuo 2011 m. sumokėto pajamų mokesčio paramai skyrė apie 28 tūkst. klaipėdiečių (pernai - per 25,5 tūkst.). Jų skirta suma siekia 2,4 mln. litų (2011 m. - 2,3 mln. litų).

Pasak KAVMI Mokestinių prievolių departamento direktorės Editos Cibienės, paramos iš gyventojų sulauks 850 organizacijų. Pernai jų buvo apie 800.

Klaipėdos apskrityje (taip pat ir Klaipėdos mieste) didžiausi paramos gavėjai šiemet yra VšĮ Gyvūnų globos namai "5 pėdutės" (apie 100 tūkst. litų), Klaipėdos universitetinė ligoninė - apie 93 tūkst. Lt, Respublikinė Klaipėdos ligoninė - 58,5 tūkst. Lt. Pernai didžiausių paramos gavėjų trejetukas buvo tas pats, pasikeitė tik eiliškumas - pirma buvo universitetinė ligoninė, o "Penkios pėdutės" buvo antroje vietoje.

Tarp politinių partijų daugiausiai Klaipėdos miesto gyventojų paramos sulauks Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (per 30 tūkst. litų), Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (apie 12 tūkst. litų) ir partija "Tvarka ir Teisingumas" (apie 5,5 tūkst. Lt).

Visoje Lietuvoje žmonės šiemet paramai skyrė 37,8 mln. litų savo pajamų moeksčio. Pernai šis skaičius siekė apie 37 mln. litų. Šiemet paramos iš gyventojų sulauks 18,9 tūkst. subjektų, pernai jų buvo 17,9 tūkst.

"Šiemet galiojančius prašymus skirti paramą iš viso pateikė 497 tūkstančių šalies gyventojų - 2 tūkstančiais mažiau nei praėjusiais metais" - teigia VMI prie Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

VMI duomenimis, šiemet tarp organizacijų daugiausiai paramos lėšų sulauks labdaros ir paramos fondas "Bėdų turgus" (343 tūkst. litų); VšĮ "SOS gyvūnai" (206 tūkst. litų) bei VšĮ "Lesė" (198 tūkst. litų). Praėjusiais metais daugiausiai paramos lėšų sulaukė VšĮ "Modernaus meno centras" (apie 400 tūkst. litų); "Bėdų turgus" (298 tūkst. litų) ir "Senukų" labdaros ir paramos fondas (251 tūkst. litų).

Tarp politinių partijų, daugiausiai gyventojų paramos sulauks Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (510 tūkst. litų), Lietuvos socialdemokratų partija (320 tūkst. litų) ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (235 tūkst. litų).

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder