Darbuotojų teisių pažeidimų nemažėja

Darbuotojų teisių pažeidimų nemažėja

Nors Valstybinė darbo inspekcija pernai gavo ketvirtadaliu mažiau skundų nei ankstesniais metais, tačiau nusiskundimų dėl pažeistų darbuotojų teisių ar teisėtų interesų nemažėja jau kelerius metus iš eilės.

Per 2010 m. Valstybinė darbo inspekcija sulaukė 17 tūkst. skundų, pranešimų bei paklausimų, tai yra 25 proc. mažiau nei 2009 m., kai jų buvo gauta beveik 23 tūkst.

Gyventojų skundų kiekis sumažėjo beveik visais klausimais: dėl darbo sutarties sudarymo ir vykdymo pažeidimų, darbo užmokesčio išmokėjimo tvarkos ir darbo bei poilsio laiko režimo reikalavimų nesilaikymo, tik šiek tiek išaugo nusiskundimų dėl kasmetinių atostogų suteikimo tvarkos.

Tuo tarpu bendro skundų skaičiaus tendencija dėl pažeistų darbuotojų teisių ar teisėtų interesų nekinta jau keletą metų iš eilės. Vien per pirmąjį šių metų mėnesį gautuose šio pobūdžio skunduose ir pranešimuose iškeltų klausimų skaičius siekia 800, o tai yra 30 proc. daugiau nei praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu.

Šiemet taip pat itin išaugo (daugiau nei 35 proc.) skundų skaičius dėl darbo sutarties vykdymo ir pasibaigimo pagrindų.

Valstybinė darbo inspekcija šių metų sausį gavo ir 80 proc. daugiau, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, anoniminių pranešimų dėl nelegalaus darbo bei jau minėtų darbo sutarties vykdymo ir pasibaigimo pagrindų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder