Dalia Grybauskaitė apie mokesčių lengvatas: einame Pandoros skrynios atidarymo link

Dalia Grybauskaitė apie mokesčių lengvatas: einame Pandoros skrynios atidarymo link

Pradedant dalyti lengvatas būtų vėl žengiama negandų link. Taip prezidentė Dalia Grybauskaitė įspėja prasidėjus svarstymams dėl galimo sumažinto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) viešbučiams.

"Europos Komisijos tyrimai rodo, kad visos PVM lengvatos dažniausiai patenka konkretiems objektams, kurie gauna tą lengvatą, o ne vartotojui. (...) Praktiškai einame vėl prie Pandoros dėžutės atidarymo. Jeigu manome, kad finansiškai valstybė yra pajėgi pradėti dalyti lengvatas, tai jau bus valstybės ir Seimo apsisprendimo klausimas", - sakė D. Grybauskaitė žurnalistams ketvirtadienį.

Pandoros skrynios alegorija kilo iš graikų mitų, kai smalsuolė Pandora atvėrė skrynią, kurioje buvo žmonių negandos, ir jas išleido.

Vyriausybės atstovai, kalbėdami apie galimą PVM sumažinimą viešbučiams, griežtai pabrėžia to nevadinanti lengvata. Esą tokiam sumažinimui pagrindą suteiktų tai, kad šią paslaugą galima sieti su eksporto. O eksportui yra taikomas nulinis PVM tarifas, kai tuo tarpu vidaus rinkoje parduodamoms prekėms 21 proc. PVM.

Galvojama apie PVM tarifo sumažinimą viešbučiams iki 9 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder