"Creditinfo": spalį gyventojų uždelstos skolos viršijo 1,8 mlrd. litų

"Creditinfo": spalį gyventojų uždelstos skolos viršijo 1,8 mlrd. litų

Šalies gyventojų uždelsti įsiskolinimai per spalį išaugo 59 mln. litų ir viršijo 1,8 mlrd. litų. Per spalį atsirado 10 tūkst. naujų skolininkų, prieš tai neturėjusių uždelstų skolų.

Kreditų biuro "Creditinfo" duomenimis, šiuo metu uždelstų skolų turi beveik 210 tūkst. gyventojų, o vidutinė įsiskolinimo suma viršija 4,3 tūkst. litų. Per spalio mėnesį gyventojai padengė 40 mln. litų uždelstų įsiskolinimų.

Pasak "Creditinfo" generalinio direktoriaus Andriaus Bogdanovičiaus, spalį augo tiek gyventojų pradelstos skolos, tiek skolininkų skaičius. "Šių rodiklių sparčiausias augimas užfiksuotas komunalinių paslaugų bendrovėms, bankams ir kredito unijoms. Tačiau galima išskirti ir tai, kad gyventojai stengiasi laiku susimokėti už telekomunikacijų paslaugas - tokios skolos ir skolininkų skaičius auga nežymiai", - sako A. Bogdanovičius.

Sparčiausiai gyventojų skolos didėjo komunalinių paslaugų įmonėms ir finansų įstaigoms - bankams, kredito unijoms, o lėčiausiai uždelstos skolos augo telekomunikacijų kompanijoms, greitųjų kreditų įmonėms ir išperkamosios nuomos bei vartojimo kreditų bendrovėms.

Vilniečiai turi daugiausiai visų šalies gyventojų uždelstų įsiskolinimų - 23 proc., kauniečiai 17 proc., o klaipėdiečiai - 10 proc. Mažiausiai uždelstų skolų turi Birštono, Neringos, Lazdijų ir Pagėgių gyventojai.

Spalį labiausiai prasiskolinusiais miestais pagal gyventojų ir uždelstų įsiskolinimų skaičiaus santykį buvo Šilutė, Šilalė, Akmenė, Kalvarija, Kelmė, o mažiausiai prasiskolinusiais - Trakai, Švenčionys, Lazdijai, Šalčininkai ir Vilkaviškis. Pagal šiuos rodiklius labiausiai prasiskolinusiųjų miestų sąraše Klaipėda yra 13 vietoje, Kaunas - 19, o Vilnius - 25.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder