"Chevron" visiškai pasitraukė iš Lietuvos

"Chevron" visiškai pasitraukė iš Lietuvos

JAV energetikos bendrovė „Chevron" pasitraukė iš Lietuvos - bendrovė uždarė savo biurą Vilniuje.

„Chevron" savo interneto svetainėje taip pat informuoja pardavusi savo turėtas 50 proc. akcijų Lietuvos naftos bendrovėje „LL investicijos", kurias pirko 2013 m., sumokėjusi 57,885 mln. Lt, rašo "Verslo žinių" portalas vz.lt.

VŽ šaltinių duomenimis, „Chevron" rudenį pasitraukus iš konkurso dėl skalūnų dujų išteklių naudojimo, bendrovei, situacijai nesikeičiant, neliko ką veikti Lietuvoje.

Spalį, „Chevron" pasitraukus iš konkurso, premjeras Algirdas Butkevičius akcentavo, kad bendrovė nepalieka Lietuvos. Jis teigė buvęs informuotas, kad pasitraukimo priežastis buvo nebaigta formuoti įstatyminė bazė.

„Pirmiausia turime pabaigti formuoti įstatyminę bazę tokiai veiklai. Reikia aiškumo. Tikimės, jog kompanija Chevron ateityje neatsisakys dalyvauti projektuose", - kalbėjo premjeras.

Tačiau, pasak VŽ šaltinių, pažadai liko pažadais.

„Vyriausybė akcentuodavo, kad tuoj pat viską sutvarkys - visą teisinę bazę, mokesčius ir bus viskas aišku. Tačiau praėjo beveik metai ir nieko nėra padaryta. Tai kaip smūgis skuduru per veidą, kuriam rudenį „Chevron" atsuko antrą žandą", - sakė VŽ šaltinis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder