Bus svarstoma, ar skelbti naują skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkursą

Bus svarstoma, ar skelbti naują skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkursą

Aplinkos ministerijos komisija svarstys, ar skelbti naują skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkursą. Prieš kelias savaites iš jo pasitraukė vienintelė dalyvė – Jungtinių Valstijų bendrovė „Chevron“.

Pasak Aplinkos ministro Valentino Mazuronio, naujajame konkurse, jei komisija jį paskelbs, galės dalyvauti visos įmonės, kurios atitiks kriterijus.

Prieš tris savaites „Chevron“ pranešė pasitraukianti iš skalūnų paieškos ir gavybos konkurso dėl nepalankių teisinių sąlygų. Kai „Chevron“ teikė paraišką, šios sąlygos bendrovei buvo palankios, tačiau kilus dalies visuomenės ir kai kurių politikų pasipriešinimui, Seimas sugriežtino skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos procesą.

Priėmus pataisas, „Chevron“ atstovai teigė, kad bendrovei gali tekti daugiau investuoti. Be to, prireiks daugiau laiko ieškant skalūnų.

Šalies vadovai bendrovės pasitraukimą vertina neigiamai. Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad „Chevron“ pasitraukimas iš dalies atitolina Lietuvos galimybes savarankiškai apsirūpinti energetikos ištekliais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder