Bendradarbiaus Kretinga ir KRATC

Bendradarbiaus Kretinga ir KRATC

UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) ir Kretingos rajono savivaldybės administracija vakar pasirašė sutartį, kuria įsipareigoja kartu vykdyti Europos Sąjungos (ES) lėšomis iš dalies finansuojamą projektą "Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra".

Bendromis pastangomis Kretingos rajono reikmėms bus įsigyti ir įrengti 37 požeminiai ir pusiau požeminiai, 154 antžeminiai konteineriai komunalinėms atliekoms, taip pat kone 5 000 konteinerių žaliosioms atliekoms.

"Kretingos mieste prie daugiabučių namų esame numatę įrengti požeminius konteinerius, sykiu nupirksime ir atnaujinsime rajonui skirtus antžeminius stumdomus konteinerius. Taip pat gyventojai sulauks naujovės - žaliųjų atliekų surinkimo konteinerių. Jie bus skirti tiems, kas neturi galimybės namie kompostuoti biologiškai skaidžių atliekų. Mūsų savivaldybėje yra daug ūkininkaujančių gyventojų, tad įsigysime ir nemokamai išdalinsime dar 4 000 kompostavimo dėžių", - pasakojo Virginijus Domarkas, Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Ji akcentavo, jog vienas iš pagrindinių Savivaldybės tikslų yra padidinti rūšiavimą prie namų ir sumažinti į sąvartyną atvežamų atliekų kiekį.

"Mūsų bendrovė vykdo jau ketvirtą Europos Sąjungos remiamą aplinkosauginį projektą, tad turime pakankamai patirties, kuria mielai pasidalinsime su bendradarbiauti norinčiomis regiono savivaldybėmis. Mūsų tikslas bendras - sukurti tokią atliekų tvarkymo sistemą, kuri būtų patogi regiono žmonėms ir atitiktų ekologinius Europos standartus", - sakė Šarūnas Reikalas, KRATC direktorius.

Kretingos rajono savivaldybė, kaip vienas iš partnerių, padengs 15 proc. visų projekto išlaidų. Tai sudarys apie 200 tūkst. eurų. Likusi dalis bus apmokėta iš ES finansinių fondų.

KRATC, kaip pagrindinis projekto partneris, turės paruošti dokumentus, administruoti projektą, samdyti rangovus, kurie nupirks ir įrengs požeminius konteinerius.

Planuojama, kad projekto paruošiamieji darbais prasidės jau šiemet, o naujais konteineriais Kretingos rajono gyventojai galės naudotis jau 2018 m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder