Be asmens prašymo "Sodra" ligos pašalpos neskirs

Be asmens prašymo "Sodra" ligos pašalpos neskirs

Nors nuo liepos 1 d. išduodami tik elektroniniai nedarbingumo pažymėjimai, apdraustasis asmuo, pripažintas laikinai nedarbingu, norėdamas gauti ligos pašalpą "Sodros" teritoriniam skyriui turi pateikti prašymą. Valstybinio socialinio draudimo fondas ("Sodra") praneša, kad ligos pašalpos be asmens prašymo nebus skiriamo.

Prašymą pašalpai skirti asmuo gali atsiųsti paštu, pateikti atvykęs į "Sodros" teritorinį skyrių arba internetu per Elektroninę gyventojų aptarnavimo sistemą (EGAS) .

Teikiant prašymą internetu pašalpa paskiriama greičiau ir patogiau nei vykstant į "Sodros" teritorinį skyrių ar siunčiant paštu. Per EGAS teikiant prašymą ligos pašalpai skirti elektroninis parašas nebūtinas, pakanka asmens registracijos (identifikavimo) elektroninės bankininkystės priemonėmis

Ligos pašalpa skiriama, jeigu asmuo kreipiasi į "Sodros" teritorinį skyrių ne vėliau kaip per 6 mėnesius nuo ligos pabaigos.

Darbdaviai taip pat elektroniniu būdu gali "Sodrai" pateikti pranešimą (forma NP-SD), kuriame nurodoma informacija apie ligos pašalpą už 2 pirmąsias ligos dienas ir laikotarpį, kurį asmuo dėl ligos nedirbo ir prarado darbo pajamas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder