Atpigo ryšys

Atpigo ryšys

Nuo liepos 1 d. Europos Sąjungos (ES) šalyse tarptautinės mobiliojo ryšio paslaugos atpigo visų operatorių vartotojams. Pokalbių, SMS žinučių ir interneto telefone tarifai visų operatorių tinkluose sumažėjo apie 25-45 proc.

Visų Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių abonentams ES šalyse bus taikomi vienodi tarifai.

"Europos Komisija parengė reikalavimą, kuris suvienodino tarptinklinius Europos Sąjungos šalyse veikiančių operatorių įkainius. Taigi, visiems vartotojams bus taikomi tokio paties dydžio paslaugų įkainiai", - sakė "Bitė Lietuva" generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Nuo liepos 1 dienos, keliaudami ES šalyse ir iš jų skambindami į Lietuvą ar į kitas ES šalis, vartotojai mokės po 82,8 cento už minutę (atitinkamai 0,24 euro už minutę) be PVM, o su šiuo mokesčiu - 0,99-1 litą. Tai yra apie 30 proc. mažiau nei mokėjome iki šiol. Atsiliepus į skambutį iš ES šalių vartotojams bus taikomas 24,1 cento, arba 29 centų su PVM, už minutę tarifas - ketvirtadaliu mažiau,

SMS žinučių siuntimo kaina taip pat sumažėjo ketvirčiu iki 0,08 EUR arba 27,6 cento (33 centai su PVM). Nukrito ir mobiliųjų duomenų perdavimo įkainiai: vienas megabaitas interneto telefone ar kompiuteryje Europos Sąjungos šalyse atpigo iki 1,553 lito (0,45 euro). Internetas telefone atpigo daugiausiai - 45 procentais.

Iki liepos 1-osios skambučiai ES šalyse visų operatorių vartotojams kainavo 1,205 lito už minutę (be PVM), atsiliepti skambučiai - 33,4 cento už minutę, SMS žinutės - 37,6 cento, mobiliųjų duomenų perdavimas - 2,850 lito už megabaitą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder