Atliktus darbus tikrina ir gamta

Atliktus darbus tikrina ir gamta

Kaip miestą tvarkančios bendrovės atlieka savo darbą, vertina ne tik įvairios komisijos, bet ir miestiečiai, kurie pastaruoju metu itin akyli ir nepraleidžia pro akis darbo broko.

Vaidotas Tunaitis į "Vakarų eskpreso" redakciją atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti, kaip atrodo visai neseniai remontuota Joniškės gatvė, tiksliau, toje gatvėje esantys šlaitai.

Nuotraukose matyti, kad vietomis šlaitai tiesiog nuslinkę dėl bėgančio vandens.

"Šį kartą gamta laimėjo - lietaus vanduo nuvažiavo savo keliu, nes kelininkai ne ten, kur reikia, įrengė lietaus vandens nuotekų šulinius", - samprotavo V. Tunaitis.

Nuotraukas gavęs Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda nebuvo linkęs palaikyti miestiečio samprotavimų. Esą pafilosofuoti gali kiekvienas, bet realybė yra kiek kitokia.

"Viskas yra vietoje. Problema ta, kad lietaus vanduo šlaitais prasimuša ne ten, kur turėtų prasimušti. Žinoma, taip neturėtų būti, kad purvinas vanduo nuo šlaitų bėga į vandens nuotekas. Tačiau visa tai bus sutvarkyta - tiesiog reikia pašalinti defektą ir iš naujo sutvirtinti šlaitus", - komentavo L. Dūda.

Jis akcentavo, kad darbus atlikusi bendrovė "Žemkasa" yra pasirašiusi 5 metų darbų kokybės garantiją, tad prireikus už savo lėšas turi šalinti defektus.

"Kodėl taip atsitiko? Kai buvo atliekami darbai, buvo pavasaris, žolė nesužėlusi, šlaituose grunto tankumas dar nesusiformavęs, matyt todėl gruntinis vanduo nuo kalno tekėdamas ir nunešė dalį šlaito", - svarstė L. Dūda.

Pasak jo, dabar laukiama, kol oro sąlygos bus tinkamos ir šlaitai už rangovo lėšas bus atstatyti. Savivaldybei tai nieko nekainuos.

"O jei ir kitais metais bus tas pats, ir vėl tvarkys rangovas", - pabrėžė L. Dūda.

Joniškės gatvės rekonstrukcija buvo baigta praėjusį rudenį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder