Atliekų tvarkymas: yla lenda iš maišo

Atliekų tvarkymas: yla lenda iš maišo

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė nustatė, kad Šilutės rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą nuostatų 30 punktas, kuris tik juridiniams asmenims, turintiems jiems priklausančius apribotus žemės sklypus, kuriuose yra galimybė pastatyti šiukšlių konteinerius, numato galimybę vietinę rinkliavą mokėti pagal deklaruojamų atliekų kiekį, prieštarauja LR viešojo administravimo įstatyme įtvirtintam proporcingumo principui.

Vyriausybės atstovė įsitikinusi, kad galimybė mokėti vietinę rinkliavą pagal deklaruotų atliekų kiekį turi būti suteikta ir fiziniams asmenims, kurie savo komunalines atliekas taip pat gali kaupti uždarose teritorijose, kuriose yra galimybė pastatyti konteinerius, – privačiuose kiemuose.

Vien tai, kad pastarieji subjektai neturi juridinio asmens statuso, savaime nepadaro komunalinių atliekų kiekio deklaravimo sudėtingesniu ar brangesniu, įsitikinusi K. Vintilaitė. Todėl ji Šilutės rajono savivaldybės Tarybai siūlo artimiausiame posėdyje svarstyti dėl minėto vietinės rinkliavos nuostatų punkto pakeitimo, kad ir kitiems atliekų turėtojams būtų suteikta galimybė mokėti vietinę rinkliavą pagal deklaruotą atliekų kiekį.

Šiuo metu visiems gyventojams vietinė rinkliava skaičiuojama ne pagal sukauptų atliekų kiekį, bet pagal jų turimą būsto plotą. Maksimalus apmokestinamas plotas – 100 kvadratinių metrų.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder