Arvydas Sekmokas: yra visos galimybės Lietuvai 2020 metais turėti atominę elektrinę

Arvydas Sekmokas: yra visos galimybės Lietuvai 2020 metais turėti atominę elektrinę

Lietuva vis dar turi visas galimybes 2020 m. turėti naują atominę jėgainę, įsitikinęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

"Aš darau viską, kad galimybė Lietuvai turėti savo atominę jėgainę 2020 m. būtų šimtaprocentinė. Tačiau dabar spėlioti, ar taip bus, yra neįmanoma. To reikėtų klausti politologų ar burtininkų, bet aš manau, kad mes turime visas galimybes tai įgyvendinti", - ketvirtadienį forume "Lietuvos ekonomikos konferencija 2011" tikino A. Sekmokas.

Pasak ministro, šis AE projektas gali būti įgyvendintas tik tuo atveju, jeigu valstybėje bus vieninga nuomonė šiuo klausimu.

Reikia absoliučios vienybės, politinės vienybės, vieningos visuomenės nuomonės, nes tokio masto projektai negali būti įgyvendinami atskiro asmens, Vyriausybės ar institucijos iniciatyva. Politinę valią mes turime turėti, manau, kad mes ją dabar turime, o tai yra būtina sąlyga", - teigė A. Sekmokas.

Pasiteiravus, koks likimas lauktų projekto, jeigu per inicijuotą interpeliaciją dabartinis energetikos ministras netektų posto, A. Sekmokas pažymėjo, jog tai įtakos AE projektui neturės.

Šitas projektas bus vykdomas bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo to, ar ministru būsiu aš, ar bus kitas ministras. Dar kartą pabrėžiu, kad tai priklauso ne nuo vieno asmens, o nuo visos politinės valios", - pažymėjo A. Sekmokas.

ELTA primena, jog, žlugus strateginio Visagino AE investuotojo konkursui, šiuo metu strateginio investuotojo yra ieškoma tiesioginių derybų būdu. Derybų eigą ir rezultatus žadama paskelbti šių metų kovą.

Strateginis investuotojas gautų apie 51 proc. projekto akcijų.

Pagal dabartiniu planus elektrinė turėtų pradėti veikti 2018-2020 m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder