Arvydas Sekmokas: koncesijos sutartis su "Hitachi" gali būti parafuojama jau penktadienį

Arvydas Sekmokas: koncesijos sutartis su "Hitachi" gali būti parafuojama jau penktadienį

Koncesijos sutartis su strateginiu investuotoju Japonijos koncernu "Hitachi" gali būti parafuojama jau šį penktadienį, teigia energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

"Pakeistas Vyriausybės nutarimas, kuriuo sudaromos teisinės sąlygos parafuoti koncesijos sutartį. Koncesijos sutarties parafavimas numatomas artimiausiu metu", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė ministras.

Finansuoti Visagino atominės elektrinės projektavimo darbus turėtų naujai sukurta bendrovė. Ji, A. Sekmoko teigimu, yra atvira daugeliui dalyvių: Lietuvai, "Hitachi" ir regioniniams partneriams.

"Bet tuo mes neapsiribojame. Ateityje galėtų prisijungti ir kiti projekto dalyviai, pavyzdžiui, Lenkija arba kuri nors kita europinė ar ne europinė bendrovė, kuri dalyvautų viena ar kita forma projekte", - pabrėžė jis.

A. Sekmokas taip pat pažymėjo, kad yra funkcijų skirtumas tarp strateginio investuotojo ir naujai kuriamos bendrovės - koncesininko.

"Esmė yra ta, kad Lietuva suteikia tą teisę (statyti - ELTA), "Hitachi" dalyvauja kaip generalinis rangovas, kuris vykdys, įgyvendins projektą - bus pagrindinis technologijos tiekėjas, o pati bendrovė, kaip koncesininkas, turės teisę tą projektą įgyvendinti - statyti", - aiškino jis.

Ministras taip pat pažymėjo, kad koncesinė bendrovė bus įkurta iki pasirašant koncesijos sutartį.

ELTA primena, kad po koncesijos sutarties pasirašymo sektų du etapai. Pirmojo etapo finansavimo apimtis - 83 mln. dolerių (trukmė 12 mėnesių), antrojo - 200 mln. dolerių (trukmė - 18 mėnesių). Po jų būtų priimtas galutinis sprendimas investuoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder