Arvydas Sekmokas:  derybos su "Gazprom" juda teigiama linkme

Arvydas Sekmokas: derybos su "Gazprom" juda teigiama linkme

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas Seimo valdančiosios koalicijos atstovus užtikrino, jog derybos dėl teisingos dujų kainos Lietuvai juda teigiama linkme, tvirtina Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Seime Jurgis Razma.

Trečiadienį po valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo, kuriame dalyvavo ir energetikos ministras, TS-LKD frakcijos vadovas patikino, jog valdančioji koalicija dėl derybų su Rusijos dujų koncernu "Gazprom", kuriomis siekiama nustatyti palankesnę dujų kainą Lietuvai, buvo iš dalies nuraminta ir nuteikta optimistiškai.

"Ministras šiek tiek plačiau pakalbėjo apie dujų sektorių, kaip vystosi derybiniai santykiai su "Gazprom". Detalių aš tikrai nedėstysiu, tik pasakau bendrais bruožais. Tiek, kiek reikia Seimo nariams, tiek mes sužinojome. Mes detaliai neatsakingi už derybas, tai detalių ir nereikia žinoti. Ministras turi pakankamai gerą pasitikėjimą, ir interpeliacijos atveju tai buvo pademonstruota, ir nereikia čia kažko raminti, tiesiog reikia turėti kuo tikslesnį žinojimą, kas daroma, kad nekiltų nereikalingų įtampų, nereikalingų klausimų", - teigė J. Razma.

Pasak jo, valdančiosios koalicijos pozityvesnį nusiteikimą nulėmė ir tai, jog ministras turi akivaizdžią derybų viziją, kuria remiantis būtų galima pasiekti palankių sprendimų Lietuvai.

"Manau, kad viskas juda gera kryptimi ir nestovi vietoje. Ir mes su neblogu nusiteikimu išeiname iš šito posėdžio pagal tai, kiek išgirdome informacijos iš ministro. Matome, kad jis turi aiškų įsivaizdavimą, kaip ir kokiais žingsniai judėti į priekį, kad pakankamai tvarkingai ir pakankamai energingai įgyvendintume Trečiąjį paketą", - apibendrino J. Razma.

ELTA primena, jog bendrovės "Lietuvos dujos" privatizavimo sutartyje "Gazprom" įsipareigojo tiekti gamtines dujas Lietuvai teisingomis kainomis. Tačiau yra pagrįstų įtarimų, kad šios nuostatos "Gazprom" nesilaikė ir taip pažeidė "Lietuvos dujų" privatizavimo sutartį.

Dėl šios priežasties Energetikos ministerija pasiūlė "Gazprom" dėl teisingos dujų kainos nustatymo sėstis prie derybų stalo Briuselyje. Tačiau atsakymo dėl derybų kol kas nesulaukta.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder