Arbatpinigius "praryja" banko kortelės

Arbatpinigius "praryja" banko kortelės

Prieš įvedant eurą bijota, kad žmonės, nesuprasdami naujų pinigų vertės, vengs pamaloninti padavėjas. Spėlionės išsipildė iš dalies: mokant grynaisiais paliekama netgi daugiau arbatpinigių, tačiau populiarėjant atsiskaitymui kortele net itin profesionaliai klientus aptarnavusiai padavėjai nenubyra nė cento.

Klaipėdoje dirbančios padavėjos bei barmenės nesiskundžia: aptarnaujančiam personalui žmonės atsidėkoja taip pat arba net dosniau nei prieš įvedant naują valiutą.

Situacija nepasikeitė

Klaipėdos centre veikiančios picerijos "Charlie Pizza" padavėja Lina nesutinka, kad po euro įvedimo žmonės, bijodami naujos valiutos, palieka mažiau arbatpinigių.

"Žinoma, priklauso nuo to, kokie žmonės ateina, bet pats pinigas yra vertingesnis, tad ir arbatpinigiai didesni", - neslėpė Eglė, pridūrusi, jog nejaučianti, kad žmonės skaičiuotų kiekvieną centą, o gausiausiai arbatpinigių palieka užsieniečiai.

Vienoje senamiesčio kavinėje dirbanti Eglė "Vakarų ekspresui" teigė, jog taip pat nejaučia jokio skirtumo - žmonės palieka maždaug tiek pat arbatpinigių, kaip ir anksčiau.

"Dažniausiai papietavę palieka 40-50 euro centų. Bet jų kiekis priklauso nuo aptarnavimo kokybės", - pasakojo padavėja, pridūrusi, jog galimybės jų kavinėje kortelėmis atsiskaityti nėra, tad ir arbatpinigių merginoms lieka daugiau.

M. Mažvydo alėjoje veikiančio restorano "Libaniečių virtuvės namai" darbuotojos Živilė bei Gintarė akcentavo, jog nuolatiniai klientai, pamėgę egzotinės virtuvės maistą, arbatpinigių visada palieka tiek pat.

"Lygindamos periodą prieš ir po euro įvedimo pastebėjome, kad nauji klientai palieka šiek tiek mažiau, bet viskas grįžta į savo vietas", - tvirtino Gintarė, pridūrusi, jog klientų dosnumas ypač priklauso nuo maisto bei aptarnavimo kokybės.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder