Ar Kudirka buvo mėsininkas, kad jo vardu turgus pavadintas

Ar Kudirka buvo mėsininkas, kad jo vardu turgus pavadintas

Neabejingus marijampoliečius papiktino ant miesto centre esančio pastato, kuriame prieš pusę metų dar buvo prekybos centras, atsiradusi iškaba „Kudirkos turgus“. Turgaus dar nėra ir neaišku, bus jis ar nebus, bet esmė ta, kad dauguma čia gyvenančių įsitikinę, jog tokioms įstaigoms, kaip turgus, negali būti teikiami Lietuvos simboliais tapusių asmenybių vardai.

„Valstybė jiems paminklus stato, o verslininkai naudojasi. Ar dr.Kudirka buvo mėsininkas, kad turgus jo vardu vadinamas?“ - klausia mūsų skaitytojai.

Klausimo esmė turbūt ta, kad šią įstaigą steigia su prieštaringai vertinamu verslininku Žydrūnu Buzu siejama bendrovė „Artapolas“. Žmonės nepasitiki juo, nes, kaip daugelis žino, jis lipa per galvas, aplenkdamas įstatymus. Vakar pakalbintas „Artapolo“ direktorius Mindaugas Vilkas tvirtino, kad šį kartą viskas teisėtai. „Pavadinimą mes norėjome derinti su savivaldybės atstove. Jos nebuvo, atostogavo. Tada paskambinome į Patentų biurą, sakė, kad toks pavadinimas galimas. Juk yra Vilniuje Kalvarijų turgus? Yra. Jis yra Kalvarijų gatvėje, todėl niekas akių dėl to nedrasko. Turgui mes taip pat vardą davėme nuo gatvės pavadinimo. Kodėl negalima taip vadinti, jis yra Kudirkos gatvėje“, - išvedžiojo M.Vilkas. Pasak direktoriaus, yra dar viena priežastis - turgui valdyti įsteigta UAB „Kudirkos turgus“ ir ji užregistruota Registrų centre.

UAB „Artapolas“ direktorius mums pamelavo. Kaip patikino Valstybinio patentų biuro atstovė Jūratė Ablačinskaitė, prekių ženklas „Kudirkos turgus“ nėra registruotas ir tokio prekių ženklo registracijai paraiška nepateikta. „Kai paraiška pateikiama, biuro ekspertai, vadovaudamiesi prekių ženklų įstatymu, tiria ir duoda atsakymą“, - sakė J.Ablačinskaitė. Anot jos, jei tai susiję ne su prekės ženklu, o su išorine reklama, leidimą duoda savivaldybė.

Ar „Artapolas“ Marijampolės savivaldybei rengdamas iškabą pateikė prašymą? Ar iškaba suderinta su savivaldybe? Marijampolės savivaldybės vyriausiasis architektas Arūnas Lukoševičius pripažino, kad prašymo nebuvo. Nebuvo ir derinimo. „Kai bus, tada diskutuosime. Kas jums sakė, kad tai yra tikrinis pavadinimas? Aš nemanau, kad turgus siejamas su dr. Vinco Kudirkos vardu“, - sakė už miesto veidą atsakingas vadovas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder