Apskrities gyventojai valstybei skolingi 250 tūkst. litų

Apskrities gyventojai valstybei skolingi 250 tūkst. litų

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Klaipėdos AVMI) informuoja, kad už 2013 m. nekilnojamojo turto mokesčio (toliau — NTM) deklaracijų nėra pateikę apie 0,5 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų ir apie 0,3 tūkst. įmonių. Preliminariais skaičiavimais, už 2013 m. jie valstybei skolingi apie 250 tūkst. litų (gyventojai - apie 170 tūkst. litų, įmonės - apie 80 tūkst. litų). Palyginimui, už 2012 m. NTM deklaracijų apskrityje nebuvo pateikę apie 230 gyventojų ir 140 įmonių.

Mokesčių administratorius balandžio mėnesį visiems nepateikusiems NTM deklaracijų Elektroninio deklaravimo sistemoje nurodytu elektroniniu paštu arba tradiciniu paštu siųs priminimus. Galimai nepateikusiųjų deklaracijų įmonių sąrašas praėjus 10 kalendorinių darbo dienų bus skelbiamas VMI svetainėje, rinkmenų skiltyje adresu http://www.vmi.lt/cms/imoniu-nepateikusiu-nekilnojamojo-turto-mokescio-deklaraciju-sarasas. Klaipėdos AVMI ragina mokesčių mokėtojus nelaukti, kol jiems bus išsiųsti priminimai, o deklaruoti ir sumokėti nekilnojamojo turto mokestį jau dabar.

Klaipėdos AVMI duomenimis, už 2013 m. NTM deklaravo per 5,2 tūkst. apskrities įmonių, jų deklaruota mokesčio suma – apie 40 mln. Lt. Klaipėdos apskrities gyventojai už 2013 m. deklaravo beveik apie 770 tūkst. Lt mokesčio sumos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder