Apmokestintas jaunimo skrandžio turinys

Apmokestintas jaunimo skrandžio turinys

Kai linksminasi jauni žmonės - o tai jie tikrai darys po poros savaičių, kai bus švenčiamas šimtadienis - išauga tikimybė, kad ploto nuomotojai ras netvarką. Kad jos nebūtų, jaunimui kertama per kišenę, o ši priemonė jau pakrikštyta juokingu "vėmalų mokesčio" pavadinimu.

Visi verslininkai, kuriems teko nuomoti pobūvių sales ar viešojo maitinimo įstaigų plotus mokyklų dar nebaigusiems jaunuoliams, žino, jog šios kategorijos žmonės linksmintis mėgsta. Tačiau ir jų linksmybių supratimas - savotiškas, tad dėl neįvertintų arba pervertintų galimybių smagiai prasidėję vakarėliai ne vienam baigiasi liūdnai.

Todėl po švenčių plotų šeimininkai dažnai randa netvarką, o siekdami to išvengti nuomotojai iš jų ima nemažą piniginį užstatą. Dėl to papildomos su vakarėlio organizavimu susijusios išlaidos jaunimo tarpe jau vadinamos "vėmalų mokesčiu", mat neretam jaunuoliui šventė baigiasi artimiausiame kampe atpiltu skrandžio turiniu.

"Na, tokio pavadinimo mes negirdėjome, - juokėsi vienos Klaipėdoje esančios pobūvių salės savininkė. - Bet užstato prašome, mat esame patyrę, ką gali iškrėsti besilinksminantys jaunuoliai. Jeigu kompanija didesnė, prašome papildomų 500 litų.

Labiau nei paliktos netvarkos baiminamės sugadinto inventoriaus. Iškėlus tokią sąlygą jaunuolius galima šiek tiek paauklėti, jie dėl to nesiginčija, bet švenčių įkarštyje atsipalaiduoja ir vis tiek prikrečia eibių."

Šimtadienis šiemet bus švenčiamas vasario 21-ąją. Po renginių ugdymo įstaigose jų auklėtiniai dažniausiai vakarėlius pratęsti renkasi daugiau žmonių talpinančias įstaigas, kuriose būtų galima ne tik prisėsti prie stalo, nukrauto vaišėmis, bet ir jų paragavus būtų erdvės pašokti.

Tiesa, amžius kartais gali būti kliūtis rasti tinkamą vietą šventei.

"Jaunimui - ne. Jokiu būdu! Jie daro daugiau nei reikia, ypač po to, kai išeina tėvai. Nereikėjo daug patirties, kad tai suprastumėme. Jaunimas yra jaunimas - nesvarbu, ar tai "pacanai", ar gimnazijos abiturientai", - kategoriška buvo Rimkuose esančios pirties atstovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder