Apelsinų sulčių kainos gali padvigubėti

Apelsinų sulčių kainos gali padvigubėti

Apelsinų sulčių kainos per kelis ateinančius mėnesius gali gerokai išaugti dėl prasto apelsinų derliaus Brazilijoje, skelbia Didžiosios Britanijos finansų dienraštis "The Financial Times", kuris remiasi stambiausia Brazilijoje apelsinų sulčių gamybos kompanija "Cutrale of Brazil".

Kompanijos vykdomasis direktorius Karlosas Viakava (Carlos Viacava) sakė, kad šiais metais su Brazilijos apelsinų tiekėjais pasirašytose sutartyse numatyta kainas padidinti 50-60 proc. Brazilijai tenka beveik pusė pasaulinės apelsinų sulčių gamybos rinkos.

Anksčiau "Cutrale of Brazil" skelbė, kad 2010-2011 metų apelsinų derlius sudarys apie 286 mln. dėžių, o tai yra 6,2 proc. mažiau nei ankstesnį sezoną. Šiųmetis derlius bus mažiausias nuo 2003-2004 metų. Apelsinai parduodami dėžėmis po maždaug 40 kg vaisių kiekvienoje.

"The Financial Times" teigia, kad apelsinų kainoms įtakos turės ir prastas citrusinių vaisių derlius Floridoje. Šį sezoną apelsinų derlius Floridoje, kuri yra antra pagal dydį apelsinų gamintoja, sudarys 136 mln. dėžių, o tai bus prasčiausias derlius per pastarųjų 10 metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder