Andrius Kubilius žada ieškoti papildomų 3 milijonų regioninei spaudai

Andrius Kubilius žada ieškoti papildomų 3 milijonų regioninei spaudai

Premjeras Andrius Kubilius kitų metų valstybės biudžete žada ieškoti papildomų 3 mln. litų Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui, iš kurio būtų remiama regioninė spauda.

"Mes pastaruosius porą metų tokią paramą visada suteikdavome, ir tikiu, kad ir dabar suteiksime. Tai vienu ar kitu būdu ieškosime tų sprendimų, ir žinau tas diskusijas su Lietuvos paštu. Kiek žinau, šiandien susisiekimo ministras buvo susitikęs su regioninės spaudos atstovais. Problemą žinome ir ieškosime sprendimų", - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė ministras pirmininkas.

Dar praeitą savaitę Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija su dideliu susirūpinimu kreipėsi į daugelį svarbiausių valdžios institucijų ir Lietuvos žurnalistų sąjungą dėl Lietuvos pašto drastiškai didinamų periodinių leidinių prenumeratos įkainių 2011 metams, primena ELTA. Tvirtinama, kad siūlomi tarifai dešimtimis procentų didesni nei buvo iki šiol. Toks įkainių didinimas nesant tinkamo kompensavimo iš esmės žlugdo daugelį leidėjų ir jų galimybę skleisti visuomenei informaciją kaimo vietovėse.

Viešai Lietuvos pašto atstovai pažymi, kad platindami spaudą pagal dabartinius įkainius kaimo vietovėse pernai patyrė apie 13 mln. nuostolį.

Šiemet ir kitąmet valstybė iš biudžeto per Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondą skiria kompensacijas už spaudos pristatymą kaimo vietovėse.

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad valstybė remia ir nacionalinių, regionų ir vietos laikraščių pristatymo (surinkimo, paskirstymo ir pristatymo) prenumeratoriams paslaugų teikimą.

Valstybės skiriama parama yra pernelyg maža ir iš esmės nekompensuoja padidėjusių nuostolių, teigia regioninių laikraščių leidėjai.

Pernai regioninių ir vietinių laikraščių leidėjams bei kultūros ir šviečiamiesiems leidiniams Vyriausybė skyrė 3 mln. litų papildomų lėšų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder