Andrius Kubilius suabejojo sąskaitų už šildymą pagrįstumu

Andrius Kubilius suabejojo sąskaitų už šildymą pagrįstumu

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius suabejojo vilniečius pribloškusių sąskaitų už šildymą pagrįstumu bei "Vilniaus energijos" pareiškimų viešojoje erdvėje etiškumu. Šių klausimų sprendimui Premjeras nutarė sušaukti valstybinių institucijų atstovų pasitarimą.

Dar ketvirtadienį Vyriausybės vadovas, pareiškęs, jog milžiniškos sąskaitos už šildymą gyventojus pirmiausia turėtų paskatinti susimąstyti apie gyvenamojo būsto renovaciją, penktadienį vis dėlto nutarė sausio 25-ąją dėl šildymo kainų pagrįstumo sukviesti pasitarimą. Į jį pakviesti atvykti Valstybinės energetikos inspekcijos, Valstybinės kainų ir energetikos komisijos, Vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Vilniaus miesto savivaldybės bei Prezidentūros, Teisingumo ir Energetikos ministerijų atstovai.

Premjero aiškinimu, vilniečiai gauna ne tik didžiules šildymo sąskaitas, kurių apskaičiavimo konkrečiam butui pagrįstumo niekas nesiteikia paaiškinti, tačiau tas sąskaitas palydi ir "Vilniaus energijos" komentarai apie tariamą valstybės kaltę dėl šilumos sąskaitų didėjimo.

"Kitaip kaip rinkimų proklamacijomis tokių dalykų nepavadinsi. Galima pagalvoti, kad "Vilniaus energija" imasi dalyvauti savivaldos rinkimų kampanijoje, užuot realiai tvarkiusi sostinės šilumos ūkį taip, kad vartotojai gautų geriausią kainą", - aiškino A. Kubilius.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder