Andrius Kubilius: palūkanos, už kurias pasiskolinome, rodo, kad vykdome protingą politiką

Andrius Kubilius: palūkanos, už kurias pasiskolinome, rodo, kad vykdome protingą politiką

6 proc. metinės palūkanos, už kurias Lietuvai tarptautinėse finansų rinkose pavyko pasiskolinti 1,9 mlrd. litų, yra protinga skolinimosi kaina, rodanti, kad Vyriausybė turi tęsti vykdomą politiką, sako Premjeras Andrius Kubilius.

Valstybės skolos skaitliklis

Tarptautinės rinkos atsižvelgė į tai, kad Lietuvoje III metų ketvirtį ekonomika augo 6,5 proc., kitais metais Lietuva sieks 2,8 proc. bendrojo vidaus produkto biudžeto deficito, ketvirtadienį "Žinių radijui" teigė Premjeras.

"Šitie parametrai vertinami objektyviai tarptautinėse rinkose ir to rezultatą matome - pakankamai protingą skolinimosi kainą, todėl ta politika, kurią įgyvendinome iki šiol, turi būti tęsiama, ypač matant tas nelabai ramias perturbacijas euro zonoje, problemas su Graikija, Italija ir panašiai", - kalbėjo A. Kubilius.

Premjeras pripažino, kad tai, jog Italija skolinasi vis augančiomis palūkanomis, kelia nemažą susirūpinimą. Anot jo, tai bus aptarta kartu su kitais Baltijos šalių premjerais.

"Italijos skolų dydis, siekiantis milžiniškus skaičius, jei Italija nebegalėtų skolintis pati tarptautinėse rinkose, pareikalautų didžiulių resursų ar iš Europos stabilizavimo fondo, ar iš Tarptautinio valiutos fondo ir tai reiškia, kad tikrai artimiausiu metu mes nematysime didesnės ramybės ir stabilumo toje pačioje euro zonoje, tarptautinėse finansų rinkose", - sakė Premjeras.

Lietuva tarptautinėse finansų rinkose antradienį pasiskolino 750 mln. JAV dolerių (apie 1,9 mlrd. litų), išplatindama tokios vertės obligacijų. Obligacijų kupono palūkanos sudaro 6,12 proc., o realus metų pajamingumas - 5,95 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder