Algirdas Butkevičius žada pataisas Darbo kodeksui

Algirdas Butkevičius žada pataisas Darbo kodeksui

Premjeras, socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius pripažįsta, kad priimant naują Darbo kodeksą buvo padaryta tam tikrų klaidų, ir tvirtina esąs pasiruošęs siūlyti taisyti kai kurias šio dokumento nuostatas.

Trečiadienį žurnalistams jis sakė, kad jau turi taisytinų nuostatų sąrašą. "Aš galiu pasakyti, kad šitos pataisos jau rytoj bus įregistruotos", - žadėjo A. Butkevičius. 

Premjeras akcentavo, kad jis pasiruošęs diskutuoti apie galimas kodekso pataisas. "Mes esame atviri ir esame pasiruošę apie tai diskutuoti. Svarbiausia, kad mes pasiųsime signalą, jog mes einame ta linkme, kad mes darbo santykius darome lanksčius", - sakė A. Butkevičius. 

Premjeras tikisi, kad kodekso pataisos bus priimtos dar spalio pabaigoje. "Susitikau su Seimo Pirmininke, ji pasakė, kad būtų galima iki spalio 22-os ar 24-os tas pataisas priimti", - sakė A. Butkevičius.

Seimas, ilgai diskutavęs dėl naujo Darbo kodekso, trečiadienį įteisino naują darbo santykių reguliavimą. Parlamentarai nepritarė Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlymams Darbo kodeksui, kuriais buvo siekiama labiau socialiai apsaugoti darbuotojus. 

Seimas paliko galioti šių metų birželio 21 d. savo priimtą naują Darbo kodeksą.

Už tai trečiadienį balsavo 74 Seimo nariai, 39 buvo prieš, 10 parlamentarų susilaikė. 

"Šį Seimo sprendimą vertins rinkėjai", - Prezidentės Dalios Grybauskaitės poziciją dėl veto atmetimo Eltai perdavė Prezidentūros spaudos tarnyba.

Kaip siūlė D. Grybauskaitė, parlamentarai į Darbo kodeksą negrąžino nuostatos, kad darbuotojas yra silpnesnioji darbo santykių dalis.

Naujas Darbo kodeksas turėtų įsigalioti nuo 2017 metų sausio 1 d. 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder