Algirdas Butkevičius nori, kad "Visuomis" būtų atskaitingas Seimui

Algirdas Butkevičius nori, kad "Visuomis" būtų atskaitingas Seimui

Seimo opozicinės Socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame kritikuoja Vyriausybės siūlymą valstybės įmonių valdymą perleisti turto valdymo bendrovei "Visuomis". A. Butkevičiaus nuomone, tokiu atveju valstybės įmonių valdymo depolitizavimas yra neįmanomas.

"Valstybės turto kontrolės perdavimas naujai įmonei dar negarantuotų skaidrumo, juolab kad įsteigta kompanija būtų atskaitinga Vyriausybei. Jeigu kalbėsime be užuolankų, kontrolė atitektų į premjero rankas. Tokiu atveju kalbos apie valstybės įmonių valdymo depolitizavimą tėra akių dūmimas. Manyčiau, kad tokia kompanija turėtų būti atskaitinga Seimui", - teigia politikas.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas sako, kad įmonėms ne visada turi rūpėti pelnas.

"Idėjos iniciatoriai neslepia, kad kompanijai svarbiausios tos paslaugos, kurios neša didelį pelną. Reikia suprasti, kad ne visada valstybinėms įmonėms turi rūpėti tik pelnas, juk puikiai suvokiame, kad yra paslaugų, kurios nuostolingos, tačiau reikalingos Lietuvos žmonėms. Taigi neatmetama galimybė, kad paslaugos brangtų", - teigia A. Butkevičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder