Algirdas Butkevičius: "Mokesčius reformuoti reikia atsakingai"

Algirdas Butkevičius: "Mokesčius reformuoti reikia atsakingai"

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius tvirtina, kad, atsižvelgiant į Europos finansinę situaciją, Lietuvos mokesčių sistemą reformuoti reikia itin atsakingai, ir nežada, jog valdžia lengva ranka įvestų mokesčių lengvatas.

"Reikia labai atsakingai elgtis su mokesčių sistemos peržiūra", - tikino Premjeras ketvirtadienio interviu "Žinių radijui".

Pasak A. Butkevičiaus, Europos valstybių finansinė situacija negerėja, o tai rimtas įspėjimas mūsų šaliai nedaryti nepamatuotų sprendimų.

"Teko skaityti "Eurostato" paskutinę informaciją apie situaciją euro zonos šalyse, ekonominę situaciją turiu minty, finansinę situaciją, nedarbą, kuris faktiškai Ispanijoje, Italijoje, Graikijoje išlieka to paties lygio ir gerėjimo nesimato. Ir Prancūzijoje ekonomikos augimas yra nulinis, ir netgi pačioje Vokietijoje ženklaus augimo nėra. Tai rodo, kad reikia labai labai atsakingai elgtis su finansų politika ir mūsų šalyje", - sakė Ministras Pirmininkas.

Anot A. Butkevičiaus, šiuo metu nėra galimybių įvesti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos viešbučiams, kol kas išlieka abejotinos ir lengvatos atšaldytai mėsai įvedimo galimybės.

"Žinant tą situaciją kitose šalyse, aš manau, kad šiuo metu negali būti priimta viešbučių PVM lengvata. Gali būti diskusija dėl (PVM lengvatos, - ELTA) atšaldytai mėsai, bet ir tai turėtų būti susitarimas su prekybos įmonėmis, kad sumažinus PVM turėtų tokia pačia dalimi sumažėti ir maisto produktų kainos", - galimybes pristatė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas nagrinėja mokesčių reformos klausimą - ketinama svarstyti gyventojų pajamų, pelno, pridėtinės vertės, nekilnojamojo turto mokesčių ir akcizų mokesčių įstatymus.

Tikimasi, jog mokesčių sistemos pertvarką reglamentuojančius 2014 metais įsigaliosiančius įstatymų pakeitimo projektus Seimas priims iki liepos 1 dienos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder