„Air Lituanica“ priskrido liepto galą

„Air Lituanica“ priskrido liepto galą

Grandioziniai sostinės mero Artūro Zuoko planai skylėto savivaldybės biudžeto sąskaita sukurti skrydžių verslą bliūkšta. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo vykdant skrydžių bendrovės „Air Lituanica“ veiklą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas lapkričio 7 dieną, reaguojant į tarybos opozicijos narių kreipimąsi. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, jį atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Kaip anksčiau yra skelbę opozicijos nariai, „Air Lituanica“ nuostoliai siekia 30,5 mln. litų. Esą savivaldybės įmonės buvo spaudžiamos paremti nuostolingai veikiančią bendrovę įsigyjant jos akcijų. O Vilniaus savivaldybės įmonės „Air Lituanicai“ paskolino milijonines sumas.

„Mes tą dalyką garsinome jau pusę metų, kad staiga savivaldybės įmonės, kurios nebūtinai pelningai dirba, įsigyja šios bendrovės akcijų. Nei daug, nei mažai: 20 tūkst. litų - vienos akcijos kainos. Manau, įmonei, kuri dirba nuostolingai, tai nėra pirmo būtinumo pirkinys. O apie savivaldybę jau nekalbu, nes iš jos biudžeto ta įmonė yra finansuojama ir finansuojama, o galo nematyti“, - „Vakaro žinioms“ sakė sostinės tarybos opozicijos narys Vidas Urbonavičius.

„Labai keista ir tai, kad ponas Zuokas visiems aiškino, kad bendrovė veikia labai gerai, kad ji labai naudinga Vilniui ir visai Lietuvai, tačiau kažkodėl tuo pačiu metu buvo pakeista „Air Lituanica“ vadovybė. Tai kelia pagrįstų įtarimų, kad arba ji nevykdė pono Zuoko pageidavimų, arba finansai buvo tvarkomi ne taip, kaip norėta“, - svarstė V.Urbonavičius.

Jis laikosi nuomonės, kad skrydžių bendrovė iš skolų neišbrendančiai savivaldybei apskritai buvo per platus užmojis, kuriam nesiryžta net ir turtingos valstybės

Pats A.Zuokas vakar į telefono skambučius neatsakė. Nepasiekiamas buvo ir „Air Lituanica“ vadovas Gytis Gumuliauskas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder