43 proc. gyventojų mano, kad ekonominė padėtis blogėja

43 proc. gyventojų mano, kad ekonominė padėtis blogėja

Baigiantis vasarai 43 proc. Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad ekonominė šalies padėtis per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo.

12 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių teigė, kad ji pagerėjo.

Keturi iš dešimties - 40 proc. - manė, kad ji nepasikeitė.

5 proc. respondentų neatsakė į šį klausimą.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 24-31 dienomis atliktos apklausos duomenimis, per mėnesį nuo liepos apklausos ekonominės padėties šalyje vertinimas nepakito.

Palyginti su vertinimais prieš metus - 2010 metų rugpjūtį - gyventojų nuomonė apie ekonominę padėtį pagerėjo - per metus 7 procentiniais punktais sumažėjo manančiųjų, kad padėtis ekonomikoje blogėja.

Manančių, kad ekonominė padėtis pastaruoju metu gerėja, per metus padaugėjo 5 procentiniais punktais.

Ekonomine padėtimi Lietuvoje labiausiai nepatenkinti vyresni nei 30 metų žmonės, gyvenantys mažesniuose miestuose ar rajonų centruose, vadovai, bedarbiai, pensininkai, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 1200 litų per mėnesį.

Toje pačioje apklausoje vertindami šeimos finansinę padėtį respondentai buvo nusiteikę taip pat kaip ir liepos mėnesį, t. y., vertinimas beveik nepakito.

42 proc. apklaustųjų rugpjūtį nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis pastaruoju metu pablogėjo. 8 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo. Beveik pusė - 48 proc. - apklaustųjų teigė, kad jų šeimos finansinė padėtis nepasikeitė.

Per metus gyventojų, savo šeimos finansinę padėtį vertinančių kaip blogėjančią, sumažėjo 8 procentiniais punktais.

Savo šeimos finansine padėtimi labiausiai nepatenkinti bedarbiai ir pensininkai, gyventojai su mažiausiomis šeimos mėnesio pajamomis - iki 1200 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder