Dujų terminalas: informacijos bado nebus

Dujų terminalas: informacijos bado nebus

Tiek uostamiesčio meras, tiek suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą įgyvendinančios AB "Klaipėdos nafta" vadovai žada, kad ir miesto politikai, be kurių sprendimų nebus galima apsieiti, ir klaipėdiečiai turės užtektinai informacijos apie šį objektą.

Vakar už uždarų durų su "Klaipėdos naftos" vadovais susitikęs meras Vytautas Grubliauskas tikino, kad nieko nesiruošiama slėpti, tačiau šiame etape dar yra riboto naudojimo informacijos, nes terminalas yra valstybinės reikšmės strateginis objektas.
"Vakar buvo pristatytos plėtros idėjos, vizijos, nes nors, mano pastebėjimu, renkantis terminalo vietą labiausiai linkstama prie Kiaulės Nugaros, tačiau tai dar tikrai nėra galutinis žodis - jį tars projekto konsultantai, gavę visas reikiamas studijas. Kalbėjome ir apie galimą terminalo poveikį greta esančioms uosto krovos kompanijoms, jei jis atsirastų minėtoje saloje.

Sutarėme nuolat rengti susitikimus. Visi procesai galės judėti kur kas sparčiau, kai bus apsispręsta dėl konkrečios vietos. Tada ir informacijos bus daugiau, nes dabar kol kas dar yra labai daug vietos interpretacijoms. Galiu drąsiai pasakyti, kad informacijos netrūks nei miesto Tarybos nariams, nei miestiečiams, nes esu įtrauktas į vyriausybinę darbo grupę, koordinuojančią terminalo projekto įgyvendinimą. O aš tikrai nesiruošiu tylėti ar ko nors slėpti. Miesto politikai, be kurių sprendimų čia nebus apsieita, prieš išreikšdami savo valią tikrai turės visą vaizdą", - sakė meras.

"Klaipėdos naftos" generalinis direktorius Rokas Masiulis taip pat patikino, kad tai tikrai ne paskutinis susitikimas su uostamiesčio valdžia, kurią žadama nuolat išsamiai informuoti apie projekto eigą.

"Tai tikrai ne vien tik "Klaipėdos naftos", o visos valstybės projektas - apie tai rodo ir darbo grupės sudėtis, kurioje yra įvairiausių institucijų, tarp jų - ir uostamiesčio savivaldybės - atstovai", - sakė R. Masiulis.

Jis taip pat akcentavo, jog šiuo metu vis pasigirsta spekuliacijų, jog Kiaulės Nugaroje įkurdintas suskystintų dujų terminalas gali trukdyti Klaipėdos uosto veiklai.
"Dujotiekių parametrai ir dujų vartojimo mastai rodo, kad dujovežis į Klaipėdą turėtų atplaukti du kartus per mėnesį, o gal ir rečiau", - teigia R. Masiulis.

Anot jo, bendrovė yra gavusi galutinius visų 6 į kitą konsultanto parinkimo konkurso atrankos etapą patekusių pretendentų pasiūlymus ir šiuo metu juos analizuoja. Nugalėtoją tikimasi paskelbti kuo greičiau, o sutartį pasirašyti dar šį mėnesį.

"Viską darome pagal Viešųjų pirkimų įstatymą, tad procedūros trunka kur kas ilgiau nei norėtųsi. Konsultantą renkamės labai preciziškai, tad tikimės, jog pavyks išvengti Lietuvoje paplitusios praktikos skųsti teismams viešųjų pirkimų konkursų rezultatus", - sakė R. Masiulis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder