Žiniasklaida: bendrovei "Volkswagen" gresia 40 mlrd. dolerių bauda

Žiniasklaida: bendrovei "Volkswagen" gresia 40 mlrd. dolerių bauda

Europos Komisija (EK) drauge su 20 Europos Sąjungos šalių priežiūros institucijomis svarsto galimybę priversti Vokietijos koncerną "Volkswagen" sumokėti kompensacijas automobilių savininkams dėl vadinamojo "dyzelinio skandalo", bendra kompensacijų suma gali siekti 40 mlrd. JAV dolerių, rašo "The Wall Street Journal".

EK manymu, automobilių gamintoja pažeidė vartotojų apsaugos įstatymus 20-yje ES šalių. Tačiau, kaip pažymi laikraštis, Europoje kompensacijų išieškojimo procesas bus sudėtingesnis nei Jungtinėse Valstijose, - čia koncernas jau sutiko sumokėti 14,7 mlrd. dolerių, kaip to pareikalavo priežiūros institucijos.

Tokioms priemonėms dar turi pritarti visų 20 ES šalių reguliavimo institucijos. Tačiau jos neskuba bausti bendrovės, nes daugelio šalių vyriausybės nenori dar labiau apsunkinti automobilių gamintojos finansinės padėties. Ir vis dėlto, jeigu ES pavyks išreikalauti kompensacijos iš automobilių koncerno pagal tą pačią schemą, kokia buvo taikyta JAV, bendra kompensacijų suma gali siekti 40 mlrd. dolerių.

Balandžio pabaigoje Vokietijos automobilių koncernui "Volkswagen" pavyko susitarti dėl visų JAV valdžios ir automobilių savininkų pretenzijų, susijusių su vadinamuoju "dyzeliniu skandalu", sureguliavimo. Jungtinėse Valstijose prieš Vokietijos automobilių gamintoją buvo pateikta apie 600 ieškinių. Tyrimą dėl koncerno veiklos, be Jungtinių Valstijų, atlieka ir kitų šalių, įskaitant ir Europos, reguliavimo institucijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder