Vyrai kelyje pasiklysta dažniau nei moterys

Vyrai kelyje pasiklysta dažniau nei moterys

Pokštai apie blondines prie vairo, taip pat internete platinami moterų bandymo pastatyti mašiną kieme vaizdeliai nėra įrodymas, kad dailiosios lyties atstovės yra prastesnės vairuotojos.

Tokią išvadą padaryti galima susipažinus su britų draudimo kompanijos " Sheilas' Wheels" atliktos apklausos rezultatais. Jie byloja, jog vyrai gerokai dažniau nei moterys pasiklysta kelyje ir rečiau už jas ryžtasi paklausti kelio bei bando jį rasti patys.

Remiantis apklausa, vidutinis britas per metus ne ta kryptimi, kuria reikia, nuvažiuoja 442 kilometrus, moteris - 410 km. Kas penktas vyras ilgiau nei pusvalandį pats ieško teisingo kelio, 12 proc. apklaustųjų apskritai nesinaudoja jokia pagalba.

Beje, tai, kad vyriškis paklaus pašalinių reikiamos krypties, dar nereiškia, jog jis patarimu pasinaudos. 40 proc. vyrų, išklausiusių patarimų, galutinį sprendimą priima patys. Tarp moterų šis skaičius siekia 74 proc.

Minėta apklausta atmestas ir pagyvenusių žmonių netinkamumo vairuoti mitas: rečiausiai pasiklysta 55 metų ir vyresni vairuotojai, o dažniausiai - jaunimas iki 25 metų amžiaus.

Paskaičiuota, kad per vidutinę vairuotojo karjerą dėl paklydimų kelyje kurui papildomai sunaudojama 2 tūkst. svarų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder