"Volkswagen" sureguliavo visas JAV pretenzijas

"Volkswagen" sureguliavo visas JAV pretenzijas

Vokietijos automobilių koncernui "Volkswagen" pavyko susitarti dėl visų JAV valdžios ir automobilių savininkų pretenzijų, susijusių su vadinamuoju "dyzeliniu skandalu", sureguliavimo, informuoja "Bloomberg".

Jungtinėse Valstijose prieš Vokietijos automobilių gamintoją buvo pateikta apie 600 ieškinių. Pagal planą, suderintą su JAV finansinėmis institucijomis, VW koncernas turės sumokėti kompensacijas bent 480 tūkst. automobilių savininkų.

VW sutiko išpirkti automobilius su defektu arba pašalinti technines problemas, taip pat sumokėti savininkams kompensacijas, kurių suma neįvardinama. Kaip tvirtina "Bloomberg" šaltiniai, koncernas šiam tikslui užsirezervavo apie 10 mlrd. dolerių.

"Dyzelinis skandalas" Vokietijos automobilių gamintoją sudrebino 2015 m. rugsėjį. JAV aplinkos apsaugos agentūra (EPA) apkaltino bendrovę tuo, kad dyzeliniais varikliais varomuose automobiliuose įdiegta programinė įranga, leidžianti testavimo metu nuslėpti realius duomenis apie teršalų emisijas.

Skandalas, dar vadinamas "dyzelgeitu", sulaukė didelio rezonanso žiniasklaidoje ir privertė atsistatydinti VW vykdomąjį direktorių Martiną Vinterkorną (Martin Winterkorn) ir kai kuriuos kitus koncerno vadovus. JAV valdžia nurodė bendrovei atšaukti beveik 500 tūkst. "Volkswagen" ir "Audi" automobilių, kuriuose buvo nustatyta rodiklius iškreipiančios programos. "Dyzelgeito" tyrimą atlieka JAV, Vokietija ir Prancūzija.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder