"Volkswagen" pasiekė susitarimą su JAV reguliuotojais

"Volkswagen" pasiekė susitarimą su JAV reguliuotojais

Vokietijos automobilių gamintoja "Volkswagen" pagaliau susitarė su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) reguliavimo institucija dėl 80 tūkst. aplinką teršiančių "Audi", "Porsche" ir "Volkswagen" automobilių supirkimo ir remonto, antradienį informavo žinių tarnybos šaltiniai, praneša "Reuters".

Susitarime nustatyta, kad bendrovė supirks maždaug 20 tūkst. senesnių "Audi" ir "Volkswagen" SUV klasės automobilių bei suremontuos 60 tūkst. naujesnių "Porsche", "Audi" ir "Volkswagen" modelių programinę įrangą, atskleidė šaltiniai.

Senesni automobiliai pareikalaus kitokio, sudėtingesnio remonto. Artėjant lapkričio 30 d. teismo posėdžiui, toliau vyksta automobilių savininkams atstovaujančių advokatų ir "Volkswagen" teisininkų derybos dėl kompensacijų.

Nei "Volkswagen", kuri jau sutiko išleisti apie 16,5 mlrd. JAV dolerių, kad būtų užglaistytas automobilių su dyzeliniais varikliais emisijų skandalas JAV, nei Jungtinių Valstijų Aplinkos apsaugos agentūra trečiadienį "Reuters" pasiekusios informacijos komentuoti nepanoro.

Anksčiau "Volkswagen" buvo sutikusi už 10,3 mlrd. dolerių supirkti 475 tūkst. aplinką teršiančių automobilių su 2,0 l dyzeliniais varikliais. Teismo dokumentai rodo, kad mažiausiai 60 proc. šių automobilių savininkų jau pranešė apie planus parduoti bendrovei savo automobilius. Į sumą buvo įskaičiuotos 5-10 tūkst. dolerių kompensacijos už automobilius. Tačiau "Volkswagen" žada gerokai mažesnes kompensacijas automobilių su 3 l dyzeliniais varikliais savininkams, teigė šaltiniai.

Nuo 2015 m. "Volkswagen" draudžiama pardavinėti automobilius su dyzeliniais varikliais Jungtinėse Valstijose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder