Vokietija: užsienio diplomatai nebaudžiami pažeidinėja eismo taisykles

Vokietija: užsienio diplomatai nebaudžiami pažeidinėja eismo taisykles

Vokietijoje iš užsienio diplomatų kelių eismo taisykles dažniausiai pažeidinėja arabai ir rusai, po jų - kinai, egiptiečiai ir prancūzai. Bet diplomatai lieka nenubausti.

Berlyno valdžia apie tai informavo ketvirtadienį. Tačiau konkretūs skaičiai nebuvo pateikti.

Diplomatai prie vairo dažniausiai viršija leistiną greitį arba stato automobilius draudžiamose vietose. 2009 metais mašinos su diplomatiniais numeriais buvo pakliuvusios į 39 avarijas.

Užsienio šalių ambasados Berlyne iš viso turi 3 tūkstančius 48 automobilius. Pernai policija užfiksavo 8 tūkstančius 610 pažeidimų, kuriuos padarė jų vairuotojai.

Baudų už šiuos pažeidimus suma sudarė daugiau kaip 180 tūkstančių eurų, bet imuniteto saugomi diplomatai neturi jų mokėti.

Žiniasklaidos duomenimis, Didžiosios Britanijos ambasadai Berlyne pakanka 55 automobilių, o Rusijos ambasada jų turi 148, Saudo Arabijos - 101, Jungtinių Arabų Emyratų - 74, Turkijos - 88. Rekordas priklauso Jungtinių Valstijų ambasadai, turinčiai 269 automobilius. Sąrašą užbaigia Čado ambasada, kurios darbuotojams pakanka vieno automobilio, o Dominikos Respublikos diplomatinės atstovybės darbuotojai apskritai apsieina be mašinos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder