Visų milijonų į gatves nespės sukišti

Visų milijonų į gatves nespės sukišti

Šiemet iš Kelių priežiūros ir plėtros programos Klaipėdai buvo skirta beveik 3,388 mln. eurų. Tačiau visų šių lėšų nepavyks panaudoti.

"Tiesiog rengdami objektų, kurie turėjo būti šiemet atnaujinti, sąrašą, buvome optimistai, įtraukėme labai daug gatvių ir projektų", - miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariams aiškino Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Tačiau esą nereikėtų nusiminti, kad ne visus optimistinius planus pavyko įgyvendinti, nes darbai bus tęsiami kitais metais. Nepanaudotos lėšos taip pat esą niekur nedings, o bus skirtos kitų arterijų, kur darbai jau startavo, remontui.

"Rengdami sąrašą vadovavomės patvirtintomis taisyklėmis, kad ne mažiau nei 40 procentų visų minėtos programos gautų lėšų turi būti skiriama investicijoms: gatvių projektavimui, statybai, kapitaliniam remontui. Mažiausiai 5 procentai - saugaus eismo priemonėms įrengti. O likusios lėšos - gatvių einamajam remontui ir priežiūrai", - pasakojo A. Velykienė.

Tarp neįgyvendintų projektų Savivaldybės atstovė paminėjo Lypkių gatvės tiesimą į 141 kelią arba kitaip tariant - Statybininkų pr. tęsinį. Nepradėtas ir Joniškės g. rekonstrukcijos antrasis etapas.

"Konkursas vyksta, bet matome, kad šiemet šio projekto įgyvendinti nespėsime", - minėjo A. Velykienė.

Valdininkė minėjo, kad daliai projektų neprireikė tiek lėšų, kiek buvo numatyta. Pasak jos, mažiau reikės mokėti už Savanorių, E. Simonaičio gatvių projektus - sutaupyta 15 tūkst. eurų. Dar 72 tūkst. eurų sutaupyta atliekant Veterinarijos gatvės atnaujinimo darbus. Šios lėšos bus perskirstytos kitų gatvių remontui.

Kalbėdama apie kitų metų planus, A. Velykienė įvardijo kelis strateginius projektus, tarp kurių - ir Pajūrio gatvės atnaujinimas Tauralaukio gyvenvietėje. Jau parengtas techninis projektas.

"Kitas strateginis objektas - Tilžės gatvės nuo geležinkelio iki žiedinės sankryžos atnaujinimas. Taip pat svarbūs ir kelio per Labrenciškes bei Pamario gatvės projektai", - minėjo A. Velykienė.

Kitąmet planuojama sutvarkyti ir daugiau gatvių. Pavyzdžiui, Tauralaukyje planuojama išasfaltuoti penkias gatves - Akmenų, Smėlio, Vėjo, Debesų, Žvaigždžių. Planuojama pabaigti ir Rokiškio gatvės remonto darbus. Numatyta atnaujinti Pamario gatvę nuo sankryžos su P. Lydeikio gatve iki Klaipėdos rajono ribos.

"Džiaugiamės, kad baigiame parengti Pilies gatvėje esančios stovėjimo aikštelės projektą. Joje bus sutvarkyta danga, atsiras elektromobilių įkrovimo vietų, dviračių saugyklų", - pasidžiaugė A. Velykienė.

Taip pat rengiama dešimt projektų autobusų stotelėms su įvažomis įrengti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder