Vėl kainuos automobilių stovėjimas pajūryje

Vėl kainuos automobilių stovėjimas pajūryje

Nuo sekmadienio prie jūros automobiliu atvykę žmonės turėtų nepamiršti susimokėti už mašinos stovėjimą: gegužės 1-oji - vietinės rinkliavos automobiliams statyti vykdymo pradžia Klaipėdos pajūrio aikštelėse.

Kontrolieriai aikštelėse dirbs kaip ir visame mieste - pagal naująją tvarką už stovėjimą nesusimokėjusių vairuotojų automobiliai bus fotografuojami, o ne "apaunami" blokatoriais.

Fotoaparatų objektyvai bus nukreipti ir į tuos automobilius, kurie bus pastatyti ant šalia aikštelių esančių žolynų bei vietose, kuriose stovėti draudžia ženklai.

"Anksčiau tokie "gudručiai" taip bandydavo išvengti rinkliavos, o dabar juos fotografuosime ir nuotraukas siųsime policijai, kuri skirs baudas", - sakė VšĮ "KLaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Nesusimokėjusiems už stovėjimą gresia 80-140, o už stovėjimo taisyklių pažeidimus - 100-300 litų bauda.

Pasak G. Neniškio, kontrolieriams pernai kasdien tekdavo surašyti apie 10 protokolų rinkliavos nesumokėjusiems vairuotojams, o šiemet šis skaičius gali išaugti.

"Tai dėl to, kad naujoji tvarka leis dirbti efektyviau: juk nufotografuoti pažeidėjo automobilį yra daug paprasčiau nei blokuoti jo ratus", - sakė rinkliavą kontroliuojančios įstaigos vadovas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder