Vasarą Klaipėdą užtvindys motociklų cunamis

Vasarą Klaipėdą užtvindys motociklų cunamis

Kitų metų birželio 9-13 dienomis uostamiestis taps Europos "Harley-Davidson" motociklų gerbėjų sostine: čia vyks ratuotų fanų suvažiavimas.

Pagrindinė sąskrydžio vieta - Klaipėdos oro uosto teritorija, kurioje ir vyks sąskrydis.

Penktadienį "Harley-Davidson Club Baltija" atstovai jau nebe pirmą kartą buvo susitikę su uostamiesčio meru Rimantu Taraškevičiumi ir paprašė miesto pagalbos organizuojant grandiozinį renginį.

"Norėtume, kad suvažiavimas nebūtų uždaras, bet ir įtrauktų visuomenę, todėl planuojame organizuoti ir 100 pačių įdomiausių, gražiausių "Harley-Davidson" motociklų rinkimus. Manome, kad tam būtų tinkamiausia vieta - kruizinių laivų terminalas", - sakė "Harley-Davidson Club Baltija" atstovas Donatas Burškaitis.

Teritoriją, kurioje būtų eksponuojami "tiuninguoti" motociklai, teks simboliškai aptverti, tačiau žmonės turės galimybę nusifotografuoti šalia dviračių ar triračių monstrų.

"Viskas priklausys nuo motociklų savininkų, gal ir kokį vaiką sutiks pavėžinti. Renginys truktų 3-4 valandas, jame ketiname surengti ir koncertą. Bus daug triukšmo", - dėstė svečiai.

"Harley-Davidson Club Baltija" prezidentas Silverijus Baliūnas yra sakęs, kad remiantis anksčiau kitose šalyse vykusiais analogiškais motociklų mėgėjų suvažiavimais, per keturias dienas svečiai jau vien alaus suvartoja 80 tonų. Iš planuojamų bent jau 10 tūkstančių dalyvių kiekvienas šalyje paliks vidutiniškai apie 500 eurų.

Renginio organizatoriai užsiminė, jog planuojama išleisti ir specialius pašto ženklus, atvirutes, kuriose dominuotų motociklai ir uostamiestis.

Klaipėda sąskrydžiui pasirinkta ne atsitiktinai: uostamiestis turi didžiulį pranašumą, nes jį keltais nesunku pasiekti tiek iš Vokietijos, tiek iš Skandinavijos šalių.

Įėjimas į pačio sąskrydžio vietą oro uosto teritorijoje, planuojama, kainuos 60 eurų. Tie, kurie norės į jį patekti su motociklais, tai galės padaryti tik atsisėdę ant "Harley-Davidson". Renginio metu vyks ir loterija, kurios nugalėtojas galės pasigirti naujutėlaičiu "Harley-Davidson".

Renginio organizatoriai teigė, kad tai bus kone pirmasis "Harley-Davidson" mėgėjų suvažiavimas Rytų Europoje. Lietuvą šį kartą pasirinko "Harley-Davidson" klubų, kurių Europoje yra apie 60, federacija. Manoma, kad suvažiavimo sąmata gali būti per 1 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder