"Vakarų slalome“ "siautėjo“ klaipėdiečiai

"Vakarų slalome“ "siautėjo“ klaipėdiečiai

Praėjusį savaitgalį pasivaržyti ne gatvėse, o lenktynių trasoje mėgstančius klaipėdiečius bei visos Vakarų Lietuvos vairuotojus džiugino prasidėjęs naujas "Vakarų slalomo“ - automobilių slalomo pirmenybių sezonas.

Pirmuoju renginiu tapo pirmasis - "Wynn's taurės" - etapas. Į buvusią automobilių pardavimo aikštelę Artojų gatvėje susirinko 57 dalyviai iš Klaipėdos, Palangos, Kretingos, Šilutės, Šilalės, Skuodo, buvo ir vienas latvis.

Varžybų dalyviai buvo suskirstyti į skirtingas kategorijas pagal jų automobilių varomuosius ratus. Gausiausia buvo priekiniais ratais varomų mašinų klasė. Joje triumfavo uostamiesčio vairuotojai: pirmą vietą laimėjo Mindaugas Bumblys, antrą – Benediktas Bočkus, trečią – Mindaugas Lukošiūnas.

Galiniais ratais varomų automobilių kategorijoje geriausią laiką parodė Artūras Radinis iš Klaipėdos, antras liko Romas Kiaulakys iš Kvietinių, trečias – klaipėdietis Andrius Stažys.

4x4 klasėje slalomo trasą tarp penkių dalyvių greičiausiai įveikė trys klaipėdiečiai, važiavę tuo pačiu „Subaru“ markės automobiliu. Pirmas čia buvo Audrius Mineikis, aplenkęs komandos draugus Vaidotą Mitkų ir Vytautą Bendžių.

Moterų palenktyniauti susirinko trys, tad visos jos ir tapo prizininkėmis. Pirma čia atvažiavo nuolatinė slalomo varžybų dalyvė Vilija Baltramiejūnienė, antra – taip pat "Vakarų slalomo“ pirmenybėse jau dalyvavusi Edita Freimantaitė, trečia liko pirmą kartą savo jėgas panašiame renginyje išbandyti nusprendusi Audronė Gedminaitė.

[BANERIS]Lenktyniavo ir vaikai, tiesa, tą daryti jiems buvo galima tik prižiūrint suaugusiesiems. Pirmą vietą tarp jų užėmė klaipėdietis Vygantas Januškis, antras – taip pat uostamiesčio gyventojas Tautvydas Daukšys, trečias buvo mosėdiškis Arlandas Padleckis. Beje, jauniausiam etapo dalyviui – Augustinui Baltramiejūnui – vos 10 metų.

Vadinamojoje laisvojoje kategorijoje triumfavo broliai iš Klaipėdos Leandras ir Elvinas Stulpinai, o pramoginių kartingų klasėje nugalėtoju tapo Vaidotas Mitkus, aplenkęs Artūrą Orentą ir Egidijų Benetį.

Šiais metais numatyti penki "Vakarų slalomo-2010" etapai - po vieną kiekvieną mėnesį, išskyrus rugpjūčio. Antrasis įvyks birželio 13 dieną Klaipėdos rajone, Lietuvos policijos mokyklos ekstremalaus vairavimo aikštelėje Šimkų kaime, nuo uostamiesčio nutolusiame 10 kilometrų. Informaciją apie būsimas varžybas rasite čia.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder