Vairuotojams siūlo nebesukti galvos dėl techninės apžiūros

Vairuotojams siūlo nebesukti galvos dėl techninės apžiūros

Retas vairuotojas laukia techninės apžiūros galiojimo pabaigos: mažiausiai valandą teks gaišti techninės apžiūros eilėje, o kontrolieriams aptikus kad ir nerimtą gedimą teks atsisveikinti su visa diena ieškant meistrų ir pakartotinai lankantis apžiūros stotyje. Pažįstama situacija? Būtent taupantiems savo laiką Klaipėdoje siūloma "techninė apžiūra be rūpesčių".

Paslaugos esmė paprasta: sumokėjus keliolikos eurų mokestį meistrai priims automobilį, jį apžiūrės, sutarus su klientu atliks reikalingą remontą ir patys nuvažiuos į "Transkonos" stotį galutinei apžiūrai ir talono išdavimui. Nepraėjus nė pusdieniui klientas jau galės atvykti į servisą ir atsiimti savo automobilį.

Leidžia pamiršti eiles

Tokią paslaugą antrus metus uostamiestyje teikiančio autoserviso "Melga" atstovai tvirtina, jog paslauga itin populiari vasarą ir pavasarį, kai eilės prie "Transkonos" išauga drastiškai.

"Pasiūlius retkarčiais sulaukiame nepatiklaus žvilgsnio: "Juk ir pats galiu susitvarkyti". Tačiau po pirmojo bandymo apžiūros stotyje neretas grįžta ir automobilį palieka mums. Šią paslaugą spėjo įvertinti laiką taupantys žmonės, taip pat su technika nenorinčios vargti moterys", - sakė "Melgos" Klaipėdos padalinio vadovas Jonas Garadauskas.

Būtent eilėse strigusiems "Melgos" specialistams prieš kelis metus kilo mintis pagelbėti laiką taupantiems vairuotojams. Sumokėjus 15 eurų mokestį "Melgos" meistrai priima ir apžiūri automobilį. Jei viskas gerai, jie patys jį nuvairuoja iki techninės apžiūros stoties. Tokiu atveju automobilį galima atsiimti po kelių valandų. Tačiau jei po pirminės apžiūros paaiškėjo, jog reiks remonto, meistrai su automobilio savininku suderina darbų sąmatą, jį sutaiso ir tik tada važiuoja techninės apžiūros.

"Melgos" serviso meistras Vaidas Timinskas aiškino, jog priėmus automobilį pirmiausia jis apžiūrimas ir, jei reikia, suremontuojami stabdžiai, važiuoklė, apžiūrima, kaip veikia lemputės, valytuvai ir kiti mechanizmai. Daug dėmesio skiriama šiaurietiško klimato ir korozijos veikiamoms detalėms: pakabai, šarnyrams, traukėms, visoms guminėms detalėms, stabdžiams.

"Techninės apžiūros stotyse automobiliai apžiūrimi pakankamai paviršutiniškai. Ten automobilis ant rampos pakeliamas ir važiuoklė lieka "prispausta", o mes ją išskleidžiame ir galime aptikti tokių gedimų, kurių stoties specialistai net nepastebės, praleis, tačiau mašina vis tiek bus techniškai netvarkinga", - pažymėjo V. Timinskas ir pridūrė, jog neretai į techninės apžiūros stotį pakartotinai vairuotojams tenka grįžti dėl menkniekių, pavyzdžiui - nedegančios numerių apšvietimo lemputės.

Teikia platų paslaugų spektrą

"Žinoma, uždirbame iš remonto, tačiau mūsų klientai automobilius prižiūri gerai ir didelių bėdų nekyla. Stengiamės išlaikyti net mažesnį kainų lygmenį nei mūsų konkurentai ir vertiname klientus, kurie rimtai žiūri į transporto priemonę, taupo savo laiką ir esant gedimui nesivažinėja po visame mieste išsibarsčiusius garažus remontuodami po vieną detalę", - sako J. Garadauskas.

"Melgoje" automobiliai patikrinami naudojantis naujausia ir sertifikuota įranga, automobilių sveikata rūpinasi patyrę specialistai, kurie specializuojasi tam tikrose remonto srityse.

Pastebima, jog pastaruoju metu servise "ant bangos" ratų suvedimo paslauga - ji itin pasiteisino pradėjus teikti lygiagrečiai su padangų iš vasarinių į žieminių keitimo bumu.

"Kartais keičiant padangas jos būna kitokio dydžio, tad keičiasi pačių ratų geometrija ir kiti parametrai. Tokiu atvėju reikia padaryti ratų suvedimą. Vairuotojus, kurių net vairas "tempia" į vieną pusę, tenka įtikinėti ratus suvesti - tai padarius tolygiau dyla padangos, išauga jų tarnavimo laikas", - aiškino serviso vadovas.

Tarp populiarėjančių paslaugų įvardijamas ir ratlankių virinimas. Patyrę "Melgos" meistrai, ko gero vieninteliai Klaipėdoje, juos išlygina ir suvirina nepriklausomai nuo jų gamybos medžiagos ir deformacijos lygio. Netrukus žadama siūlyti ratų perdažymo bei poliravimo paslaugas.

"Šiuolaikinių automobilių savininkams svarbu, jog į mašinos elektrinę dalį būtų "lendama" su tinkama technika ir supratimu. Servise naudojamės autorizuota kompiuterinės automobilio diagnostikos įranga, su kuria mūsų patyręs elektrikas ir serviso meistrai gali išsiaiškinti ir sutvarkyti 80 proc. Klaipėdos gatvėmis važinėjančių automobilių bėdas", - patikina serviso meistras V. Timinskas.

Daugiau apie "Melgos" paslaugas galima sužinoti internetu www.melga.lt arba telefonu 8 682 44339.

Reklama

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder