Vairuotojams Jakų žiedo viadukas atsivers iki Kalėdų

Vairuotojams Jakų žiedo viadukas atsivers iki Kalėdų

Nors formaliai pirmasis Jakų žiedo rekonstrukcijos etapas jau baigtas, transporto priemonėms viadukas, jungiantis automagistralę Vilnius-Klaipėda su uostamiesčio Vilniaus plentu, atsivers antroje gruodžio pusėje, manoma, iki Kalėdų.

Jakų žiedą rekonstravusią bendrovę "Kauno tiltai" valdančios "Tiltra Group" atstovai teigia, kad visi numatyti darbai iš tiesų jau yra padaryti - įrengta gelžbetoninė estakados perdanga, trijų lygių sankryža, sumontuota A1 kelio (Klaipėda-Kaunas-Klaipėda) ir estakados Kaunas-Klaipėda apšvietimo įranga, rekonstruotas A1 kelio 304,5 kilometre esantis tunelinis viadukas, įrengta jo valdymo šviesoforais sistema, rekonstruotos elektros ir ryšių linijos, vandentiekis bei magistralinis dujotiekis.

Pirmadienį baigtą objektą apžiūrėjo darbo komisija. Pranešama, jog ji praėjo sklandžiai, tačiau dėl tam tikrų biurokratinių procedūrų kol kas neaišku, kada darbus priims valstybinė komisija.

Laikotarpis, kol bus paskelbta valstybinės komisijos apsilankymo data, gali užtrukti 20 dienų, tačiau vis vien tikimasi, kad oficialus leidimas eksploatuoti viaduką bus gautas gruodžio mėnesį.

VE.lt jau rašė, kad maždaug per dvi savaites jau turėtų būti pasirašyta sutartis su įmone, kuri įgyvendins antrąjį Jakų žiedo rekonstrukcijos etapą - estakados Kaunas-Palanga ir Palanga-Kaunas statyba.

Dalis jos jau yra iškilusi I etapo metu. Taip pat bus įrengtas apšvietimas, triukšmą mažinančios sienutės, 1,5 kilometro dviračių takas, rekonstruojami inžineriniai tinklai.

Antrojo etapo Jakų žiedo rekonstrukciją planuojama baigti 2012 m. lapkričio gale.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder